23.6.15

Κομισιόν: Περιμένουμε τη λίστα με τα προαπαιτούμενα ...

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε το μεσημέρι της Τρίτης ότι οι θεσμοί και η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα εργάζονται από κοινού στην αποσαφήνιση των προαπαιτούμενων που καλείται να εφαρμόσει η Ελλάδα.
«Γίνεται...

τεχνική εργασία ανάμεσα στους θεσμούς και τα κλιμάκια των Ελλήνων εμπειρογνωμόνων», είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν προσθέτοντας πως στόχος είναι να επιτευχθεί συμφωνία μέσα στην εβδομάδα. «Θέλουμε να δούμε τα προαπαιτούμενα μέσα σε μια λίστα», σημείωσε ο κ. Σχοινάς.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για τις ελληνικές προτάσεις, αλλά και για το χρόνο επίτευξης συμφωνίας ο κ. Σχοινάς είπε πως «ο πρόεδρος Γιούνκερ θεωρεί πως οι ελληνικές θέσεις είναι ένα βήμα μπροστά και μια καλή βάση για να υπάρξει πρόοδος».

Τέλος, στο ερώτημα εάν η η ψήφιση των μέτρων από την ελληνική Βουλή θα περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα ο κ. Σχοινάς δεν θέλησε να απαντήσει παραπέμποντας στο Eurogroup. «Δεν θέλω να προδικάσω ό,τι δεν αντιστοιχεί στην Κομισιόν να προσδιορίσει», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: