8.6.15

Στις Βρυξέλλες εκτάκτως, Τσακαλώτος-Παππάς...

Στις Βρυξέλλες για ΦΠΑ και περικοπές δαπανών Τσακαλώτος - Χουλιαράκης


Σε εξέλιξη το τετ α τετ Bαρουφάκη-Σόιμπλε...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ


Την ώρα που βρίσκεται σε εξελιξη η συνάντηση Γιάνη Βαρουφάκη- Βολφγκανγκ Σόιμπλε, στο Βερολίνο,  ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μαζί με τον επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργο Χουλιαράκη, αλλά και τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, ταξιδεύουν στις Βρυξέλλες. 


Ο...

αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις μαζί με τον επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, αναμένεται να επιχειρήσουν την επανέναρξη των τεχνικών διαπραγματεύσεων για να στρωθεί το έδαφος για την άφιξη του πρωθυπουργού την Τετάρτη στην Σύνοδο Κορυφής και την τριμερή, ώστε να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερο οι διαφορές με τους Θεσμούς και καταστεί εφικτή η επίτευξη μίας συμφωνίας. 

Στις βαλίτσες τους Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υποχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα του ΦΠΑ, με πιθανή την αύξηση του μεσαίου συντελεστή του 11%, στον οποίο υπάγονται και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ (και το ηλεκτρικό ρεύμα), επιμένοντας ωστόσο στους τρεις συντελεστές ΦΠΑ.


Στο Βερολίνο τώρα, μετά τη συνάντηση με τον Σόιμπλε, ο Βαρουφάκης (στις 13:00, ώρα Ελλάδος) θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία βουλευτών των Πρασίνων. Στις 14:30 θα συναντηθεί με τον Γκρέγκορ Γκίζι και αντιπροσωπεία βουλευτών του κόμματος Die Linke, ενώ στις 17:00 θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία βουλευτών του SPD...

Δεν υπάρχουν σχόλια: