25.6.15

Τελεσίγραφο δανειστών: Περισσότερη λιτότητα, ή χρεωκοπία...

Τελεσίγραφο δανειστών: Περισσότερη λιτότητα ή χρεοκοπία   - MediaΟι δανειστές προειδοποίησαν την Ελλάδα ότι πρέπει να αποδεχθεί περισσότερη λιτότητα προκειμένου να αποφύγει την χρεωκοπία, γράφει η βρετανική εφημερίδα "Guardian".
 Σε μία τρίτη...
συνάντηση των υπουργών Οικονομικών σε λιγότερο από μία εβδομάδα οι διαπραγματεύσεις οδηγήθηκαν σε νέο αδιέξοδο καθώς ζητήθηκαν μεγαλύτερες περικοπές από την Ελλάδα για την αποδέσμευση της οικονομικής βοήθειας.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν σήμερα σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί μία συμφωνία προκειμένου η Ελλάδα να μπορέσει να αποπληρώσει το 1,6 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ. Οι προτάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, απορρίφθηκαν από τους θεσμούς, συμπληρώνει η εφημερίδα παρά το γεγονός ότι την περασμένη Δευτέρα είχαν χαρακτηριστεί ως εποικοδομητικές και ως βάση συζήτησης. Το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι και πάλι αβέβαιο καθώς την Τετάρτη οι διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν γράφει η εφημερίδα Telegraph και τονίζει ότι οι δανειστές απαίτησαν περισσότερη λιτότητα από την Ελλάδα για να προχωρήσουν στη εκταμίευση της δόσης που θα αποτρέψει τη χρεοκοπία. Χθες, τονίζει η εφημερίδα οι δανειστές απέρριψαν μέτρα και ένα πλάνο μεταρρυθμίσεων κόστους 8 δισ. ευρώ που παρουσίασε η ελληνική πλευρά.

Οι διαπραγματεύσεις για να αποτραπεί  η ελληνική χρεοκοπία σκάλωσαν την Τετάρτη καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατηγορούν την Αθήνα ότι αρνήθηκε να συμβιβαστεί στο πλαίσιο της πρότασης που κατέθεσαν οι δανειστές, γράφει το πρακτορείο Reuters. «Η ελληνική πλευρά παραμένει σταθερή στις απόψεις της» δήλωσε στο πρακτορείο Έλληνας αξιωματούχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

H Wall Street Journal με τίτλο της: «Σημαντικές διαφορές περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας», υπογραμμίζει πως οι προτάσεις της Ελλάδας για να λάβει τα αναγκαία κεφάλαια διάσωσης περιπλέκει τις συνομιλίες, με τους υπουργούς Οικονομικών να προειδοποιούν πως μια συμφωνία μπορεί να περιμένει μέχρι το τέλος της εβδομάδας...
topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: