3.6.15

Ακης προς Ζήγρα: Εσύ είσαι άρρωστος...


Το ξέσπασμα του Τσοχατζόπουλου...
"Αναψαν τα αίματα" στη δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, την ώρα που εξεταζόταν ως μάρτυρας, ο...
πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μανούσος Παραγιουδάκης.


Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την πρόεδρο του δικαστηρίου, επειδή απάλλαξε τον μάρτυρα, χωρίς να απαντήσει σε δική του ερώτηση.

Διαβάστε ολόκληρο τον διάλογο:

Α. Τσοχατζόπουλος: Κύριε μάρτυρα. Ποιος αποφασίζει για τις προμήθειες εξοπλιστικού που έχουν εγκριθεί πιο πριν από το ΚΥΣΕΑ, από μια άλλη διαδικασία; Δεν είναι διαδικασίες αυθαίρετες, είναι δεσμευτικές. Γιατί μας είπανε ότι υπήρξε σπατάλη... Εσείς γνωρίζετε πέραν όσων αποφασίζει το ΚΥΣΕΑ. Μα δεν μπορεί να αγοράσει το ΚΥΣΕΑ τίποτα εκτός του εγκεκριμένου προγράμματος.

Μ. Παραγιουδάκης: Δεν γνωρίζω για σπατάλες. Γνωρίζω όμως το ΕΜΠΑΕ (Ενιαίο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Εξοπλισμών). Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου ούτε σπατάλη.

Α. Τσοχατζόπουλος: Συμφωνείτε ότι το πρόγραμμα επενδύσεων είναι δεσμευτικό;

Πρόεδρος: Πηγαίνετε...

Α. Τσοχατζόπουλος: Γιατί το κάνετε αυτό κυρία μου; Με διακόπτετε σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, δεν με αφήνετε να μιλήσω. Παρακαλώ τι τρόπος είναι αυτός; Γιατί δεν με αφήνετε να μιλήσω

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ...

Α. Τσοχατζόπουλος: Μπράβο κυρία Πρόεδρε, συγχαρητήρια. Πού είμαστε;

Στη συνέχεια, σημειώθηκε και νέα ένταση, όταν η συζήτηση μεταφέρθηκε στην ειδική σύμβαση για τα υποβρύχια. Την ωρα που ο κ. Παραγιουδάκης απαντούσε σε ερώτημα της υπεράσπισης για το αν σήμερα η Ελλάδα έχει παραλάβει όλα τα υποβρύχια, η πολιτική αγωγή παρενέβη, υποστηρίζοντας ότι οι συμβάσεις του Τσοχατζόπουλου είναι αυτές που έφεραν το αποτέλεσμα της μη παραλαβής των υποβρυχίων

Τότε ο Άκης Τσοχατζόπουλος απευθυνόμενος προς τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, είπε: «Είστε συκοφάντες, ψεύτες, άσχετοι, είστε σε διατεταγμένη υπηρεσία. Είναι προσβολή, δεν έχετε το δικαίωμα, είναι ύβρεις αυτά που λέτε είναι συκοφαντίες και λάσπη».

Το απόσπασμα του διαλόγου:

Πολιτική Αγωγή: Σιγά μην είναι συκοφαντία και λάσπη η αλήθεια.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Πρακτοράκι, πράκτορες. Αυτά είναι χυδαίες και απαράδεκτες ύβρεις.

Πολιτική Αγωγή: Έχουμε φάει τη ζωή μας με αυτές τις συμβάσεις.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Να τελειώνει η υπόθεση, να πάμε στα δικαστήρια, θα σας κάνω αγωγή. Οι συμβάσεις ήταν άψογες, οι καλύτερες.

Νίκος Ζήγρας προς Άκη Τσοχατζόπουλο: Ομολόγησε να τελειώνουμε

Άκης Τσοχατζόπουλος: Κύριε, εσύ είσαι άρρωστος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: