24.6.15

Δεν θέλει ρήξη ο Καμμένος, αλλά...

Κομβικής σημασίας αποτελεί για τους Ανεξάρτητους Έλληνες το ζήτημα του χρέους και ειδικά εάν υπάρξει μια αναφορά στην ενδεχόμενη συμφωνία κυβέρνησης και πιστωτών για...
διευθέτησή του, το κόμμα του Πάνου Καμμένου θα υποστηρίξει το προϊόν της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης-πιστωτών.

Αν και η συμφωνία που έρχεται είναι πολύ βαριά, ο Π. Καμμένος δεν δείχνει διατεθειμένος να τα σπάσει με τον Αλέξη Τσίπρα και να εγκαταλείψει την συγκυβέρνηση. Το ίδιο φαίνεται και από τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών του κόμματός του, εκτός και εάν υπάρξουν ένας ή δυο, που θα θελήσουν να διαφοροποιηθούν.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ κέρδισε χθες την Κ.Ο. του κόμματος του και δεν είχε απώλειες, αφού όλοι του έδωσαν στήριξη και δεν διαφάνηκε, πέρα από τον προβληματισμό που καταγράφηκε, πρόθεση για καταψήφιση.

Ο ίδιος μάλιστα στη συνέχεια μετείχε σε σύσκεψη που έγινε με τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, τον γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για να εξετάσουν πως θα έλθει στη Βουλή η συμφωνία και πως θα γίνει η διαχείρισή της.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στους χειρισμούς σου» ήταν το μήνυμα των βουλευτών των ΑΝΕΛ προς τον Πάνο Καμμένο που είχε ανεβάσει τους τόνους τις τελευταίες ημέρες για τον ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, λέγοντας ότι η κατάργηση της έκπτωσης δεν ήταν προς συζήτηση στις Βρυξέλλες και τυχόν κατάργηση των μειωμένων συντελεστών θα οδηγούσε σε άρση της εμπιστοσύνης του κόμματος προς την κυβέρνηση.

Ο Π. Καμμένος θέλει να συνεχίσει ο βίος της συγκυβέρνησης, γι’ αυτό και έβαλε στο τραπέζι το θέμα του χρέους, για το οποίο εάν υπάρξει μια ρητή δέσμευση στη συμφωνία για μελλοντική διευθέτησή του, θα του λύσει τα χέρια και θα ψηφίσει κανονικά τη συμφωνία και στη συνέχεια θα επιχειρήσει πολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: