7.6.15

"...δεν μπορώ να βγάλω και λαγό από το καπέλο"...

Γιούνκερ: Δεν δέχθηκα αντιπρόταση από τον Τσίπρα...
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της G7 στη Γερμανία, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ζήτησε από την Αλέξη Τσίπρα να παρουσιάσει άμεσα εναλλακτικές προτάσεις αλλά...
δεν έλαβε καμία πρόταση από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Όπως γνωστοποίησε μέσω twitter η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα, ο κ. Γιούνκερ είπε πως «θα ήθελε να λάβει μια εναλλακτική πρόταση μεταρρυθμίσεων από τον κ. Τσίπρα πριν ξαναμιλήσουν». 



Το Reuters μεταδίδει ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν ισχυρίστηκε ότι «Ο Αλέξης Τσίπρας, ο φίλος μου, μου είχε υποσχεθεί ότι μέχρι το βράδυ της (περασμένης) Πέμπτης θα μου παρουσίαζε μια εναλλακτική πρόταση (...). Ποτέ δεν έλαβα αυτή την εναλλακτική πρόταση» για τις μεταρρυθμίσεις.

Όπως σημείωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενώ θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα φίλο του, «προκειμένου να παραμείνει κάποιος φίλος θα πρέπει να σέβεται κάποιους ελάχιστους κανόνες».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αναμένει να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό και άλλους ηγέτες της ευρωζώνης στο περιθώριο της διάσκεψης κορυφής ΕΕ-CELAC (Κοινότητα Κρατών της Λατινικής Αμερικής) στις Βρυξέλλες, που θα ξεκινήσει την προσεχή Τετάρτη.

Επανέλαβε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν είναι επιλογή αλλά προειδοποίησε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι «θα βγάλει λαγό από το καπέλο» για να την εμποδίσει.

Όσο για το πότε είναι η καταληκτική ημερομηνία για μια συμφωνία με την Ελλάδα, ο Γιούνκερ δήλωσε ότι «ασφαλώς θα υπάρξει προθεσμία», χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πληροφορίες ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν αρνήθηκε να δεχθεί τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό.

Η εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι υπήρξε αίτημα από την Αθήνα για τηλεφωνική επικοινωνία, το Μαξίμου πάντως διέψευσε τα περί «αναπάντητων κλήσεων», κάνοντας λόγο για παραφιλολογία.


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: