5.6.15

Το παρασκήνιο της τηλεφωνικής επικοινωνίας Τσίπρα-Πούτιν...


Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές στη βάση του σκληρού πακέτου μέτρων που ζήτησαν να εφαρμοστεί στην Ελλάδα και...
με φόντο την παρέμβαση των ΗΠΑ κατά της ελληνικής εμπλοκής στον Turkstream.
Αναλυτικά, η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά την παρέμβαση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο εμμέσως πλην σαφώς προέτρεψε να μην περάσει το ρωσικό φυσικό αέριο από την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο συντονιστής του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις Έιμος Χόχσταϊν μιλώντας στο 31ο συνέδριο της παγκυπριακής οργάνωσης ΠΣΕΚΑ είπε ότι αν προχωρήσει ο Greek Stream, ο οποίος σχεδιάζεται να μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της χώρα μας, η Ελλάδα θα γίνει μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.

«Ανεπίτρεπτη επέμβαση»

Την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη δήλωση του αμερικανού αξιωματούχου εξέφρασαν κύκλοι του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως τονίζουν, «αυτές συνιστούν ανεπίτρεπτη επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας και υπογράμμιζαν ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει με βάση το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον του ελληνικού λαού».

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: