10.6.15

Σε κινητοποιήσεις εν όψει της συμφωνίας, καλεί η ΑΔΕΔΥ...

 Σε κινητοποιήσεις ενόψει της συμφωνίας καλεί η ΑΔΕΔΥ
Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια με αίτημα «την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών» απευθύνει η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη, 11 Ιουνίου στις...

18:30 το απόγευμα.

«Μετά από πέντε περίπου μήνες διαπραγματεύσεων οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι οι λύσεις των προβλημάτων τους μετατίθενται όλο και περισσότερο στο μέλλον. Τα μνημόνια αντί να καταργηθούν, μπαίνουν σε διαδικασία ανανέωσης. Η επίθεση των μεγάλων μονοπωλιακών συγκροτημάτων, του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου κατά του λαού μας συνεχίζεται και κλιμακώνεται επικίνδυνα. Τα σχέδια τους, όπως εκφράζονται μέσα από τις προτάσεις τους για το ξεπέρασμα, δήθεν, της κρίσης, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε διαρκή λιτότητα, ανεργία, βάθεμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, νέες ιδιωτικοποιήσεις, παραπέρα διάλυση των εργασιακών σχέσεων, πλήρη διάλυση του συστήματος ασφάλισης, υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, ανατροπή όλων των κατακτήσεων του λαού μας των τελευταίων 100 ετών», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ και συμπληρώνει:

«Η κυβέρνηση, με την πρόταση που διαμόρφωσε στη διαπραγματευτική διαδικασία, αποδεικνύει ότι δεν λαμβάνει υπόψιν της τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, τις ανάγκες της τεράστιας στρατιάς των ανέργων, των νέων μας, των συνταξιούχων. Αποδέχεται ότι το χρέος πρέπει να εξυπηρετηθεί μέχρι τέλους, όταν είναι πλέον πασιφανές ότι η διαγραφή του είναι προϋπόθεση για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες. Αυτό συμβαίνει όταν η Υγεία βρίσκεται υπό κατάρρευση λόγω της τρομακτικής υποχρηματοδότησής της και της έλλειψης προσωπικού. Όταν τα σχολεία πρόκειται να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα με την έναρξη της νέας χρονιάς για τους ίδιους λόγους».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να είναι θεατές μπροστά σε όλα αυτά που εξυφαίνονται σε βάρος τους. Απαιτούμε αποκατάσταση των τεράστιων απωλειών που έχουμε υποστεί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από τις πολιτικές των τελευταίων πέντε ετών, αρχής γενομένης από το άμεσο «ξεπάγωμα» της μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων και όχι από το δεύτερο εξάμηνο του 2016(!) που εξαγγέλλει η Κυβέρνηση. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού - σύνταξης και την ψήφιση νέου μισθολογίου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας μέσα από Συλλογικές διαπραγματεύσεις με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Άμεση χρηματοδότηση των Ταμείων και λειτουργία τους με την εγγύηση του Κράτους. Παροχή επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους και άσκηση πολιτικών εξάλειψης της ανεργίας».

Στα πλαίσια αυτά η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνεται στα Προπύλαια την Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 και ώρα 18:30, διεκδικώντας «την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων και την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών».

Αποφασίζει, επίσης, να συνδιοργανώσει νέα πανεργατική – παλλαϊκή κινητοποίηση, στο Σύνταγμα, μέσα στις επόμενες ημέρες, με το ίδιο πλαίσιο, απευθύνοντας πρόσκληση στις συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα, σε όλες τις κοινωνικές, επαγγελματικές και αυτοδιοίκητές οργανώσεις για συντονισμό και κοινή δράση.

«Σε περίπτωση που ανακοινωθεί συμφωνία Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ και ΕΚΤ, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ θα συνεδριάσει άμεσα για να εκτιμήσει και να αποφασίσει πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων, υλοποιώντας απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: