10.6.15

Νέα "βόμβα" Μητρόπουλου...

Νέα βόμβα Μητρόπουλου: Να πούμε ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο"Να πούμε ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο"(BINTEO)...
"Πρέπει να πούμε στον λαό μας ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο", είπε χαρακτηριστικά ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

"Πάμε στην τελική ευθεία με τη...
χειρότερη εικόνα. Ακόμα και ο Ρέντσι μας ζητά να καταργήσουμε τις πρόωρες συντάξεις. Πρέπει με ετοιμότητα, με ειλικρίνεια και με σεβασμό να πούμε στον λαό μας ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος στην εκπομπή του Γ.Παπαδάκη και συνέχισε:

"Οι επιλογές που μας δόθηκαν στη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, ήταν ή συμφωνία στη βάση του μνημονίου, η ρήξη. Υπό αυτή την έννοια, όποια συμφωνία και να έρθει, η κυβέρνηση θα πάρει επώδυνα μέτρα. Θα εφαρμόσει μέτρα που ποτέ στην ιστορία της η αριστερά δεν έχει εφαρμόσει. Η ατομική στάση, όταν υποχρεωθούμε να εφαρμόσουμε τους 500 εφαρμοστικούς νόμους, είναι μια υποκρισία. Ο πρωθυπουργός, θα πρέπει σιγά σιγά να πει, ότι φαίνεται ότι θα εφαρμόσουμε επώδυνα μέτρα".

"Αυτό το οποίο συζητιέται, θα έχει μεγάλη δυσκολία να το δεχθεί η κοινοβουλευτική ομάδα. Ο λαός, είδε ότι ο Τσίπρας το πολέμησε, η κυβέρνηση το πολέμησε. Όποια συμφωνία επιτευχθεί σήμερα, θα έχει προϋπόθεση να εφαρμοστούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι. Το δια ταύτα είναι ότι αφού αποκλείουμε τη ρήξη, θα πρέπει να πει η κυβέρνηση, θα εφαρμοστούν οι περισσότεροι μνημονιακοί νόμοι. Αυτό το οποίο εγώ έχω υπ’ όψη ότι προσφέρουν μέχρι και την τελευταία στιγμή οι δανειστές, είναι δύσκολο να περάσει", πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Μητρόπουλος τόνισε πως "η γραμμή πάντως της κυβέρνησης από τις 20 Φεβρουαρίου είναι η επίτευξη συμφωνίας η οποία θα εμπεριέχει μνημόνιο" και  συνέχισε υποστηρίζοντας πως "η κυβέρνηση θα δώσει τη μάχη της με στόχο τον έντιμο συμβιβασμό, αποκλείοντας το σενάριο της ρήξης".

Δείτε το βίντεο...

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: