9.6.15

Η νέα πρόταση για τον ΦΠΑ...

Η νέα πρόταση για τον ΦΠΑ - Αναμένεται απάντηση της Κομισιόν - Θρίλερ με τη συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ, ΟλάντΚρίσιμες είναι η ώρες για τη διαπραγμάτευση Αθήνας-δανειστών, λίγες ώρες μετά τη...
νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης και την αυριανή συνάντηση (;) του πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο και τον γάλλο πρόεδρο.

Η νέα κυβερνητική πρόταση προβλέπει αύξηση του μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ στο 12% από 11% της αρχικής. Προβλέπει, μεταξύ άλλων, πρωτογενές πλεόνασμα 0,75% φέτος από (0,6% της αρχικής) και 1,75% για το 2016.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές η κυβέρνηση ζητά επίσης σαφή δέσμευση από τους δανειστές για το χρόνο και τον τρόπο διευθέτησης του χρέους.

Έτσι, με βάση τα νέα δεδομένα η πρόταση της ελληνικής πλευρά για τις αλλαγές στο ΦΠΑ διαμορφώνεται ως εξής:

6,5% για τα φάρμακα, βιβλία και εισιτήρια θεάτρου
12% για εφημερίδες, περιοδικά, βασικά και φρέσκα τρόφιμα, τιμολόγια ρεύματος και νερού, ξενοδοχεία και εστιατόρια
23% για όλα τα υπόλοιπα αγαθά.
Αδιευκρίνιστο είναι ακόμη το τι θα γίνει με το μειωμένο καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά. Ως γνωστόν υπήρχαν σκέψεις στην κυβέρνηση να μην καταργηθεί αλλά πρέπει να βρεθεί άλλο μέτρο ισοδύναμου αποτελέσματος γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη τη διατήρησή του.

Θρίλερ με τη συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές η κυβέρνηση αναμένει την γραπτή απάντηση των εταίρων στις νέες προτάσεις της πριν την αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, όπως δήλωσε και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, χαρακτήρισε ως αβέβαιη την αυριανή συνάντηση των τριών ηγετών στις Βρυξέλλες...
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: