11.6.15

«Κυρίες και κύριοι, η ΕΡΤ επέστρεψε»!...

 
BINTEO...
Συγκίνηση για τη δικαίωση ενός μεγάλου αγώνα και για την καινούρια εποχή που ξεκινά στην ΕΡΤ επικρατεί από τα ξημερώματα στο Ραδιομέγαρο της Μεσογείων. Οι εργαζόμενοι που αγωνίστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια για να φύγει το «μαύρο» καλούν στη...
μεγάλη εορταστική συναυλία το βράδυ στο προαύλιο, μ' ένα σύνθημα: «Η ΕΡΤ είστε εσείς!»
Βίντεο: Ελένη Ηλιοπούλου- Ν. Τσιμπίδας & Ν. Κορόβηλας 2 χρόνια μετά το μαύρο στο Πρώτο της ΕΡΑ

«Κυρίες και κύριοι, η ΕΡΤ επέστρεψε!». Μ' αυτά τα λόγια και υπό τους ήχους του τραγουδιού του Γιάννη Αγγελάκα «Ο χαμένος τα παίρνει όλα», ο Νίκος Τσιμπίδας, έδωσε το στίγμα, δύο χρόνια μετά το «μαύρο», μέσα από τα μικρόφωνα του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΑ. Ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που βγήκε από τα στούντιο με την εισβολή των ΜΑΤ στις 7 Νοέμβρη του 2013, ήταν ο πρώτος που «κατ' εντολήν των συναδέλφων» όπως είπε, ακούσαμε σήμερα μέσα από τα μικρόφωνα της ΕΡΑ. Μαζί με τον Νίκο Κορόβηλα, έκαναν την αρχή. Ήταν μια υπόσχεση να επιστρέψουμε, είπαν στους ακροατές.

Από τις 6 τα ξημερώματα εμφανίστηκε ξανά στις οθόνες μας το λογότυπο της ΕΡΤ, στην Πρωινή Ενημέρωση με τον Νίκο Αγγελίδη και την Βασιλική Χαϊνά.  Οι δυο τους τα τελευταία δύο χρόνια είχαν γυρίσει όλη την Ελλάδα βγάζοντας την εκπομπή για την ERT Open. Σήμερα, ήταν οι πρώτοι που με συγκίνηση άνοιξαν το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα, με το σήμα της ΕΡΤ να δεσπόζει στο σκηνικό τους. «Είναι σίγουρα μια δικαίωση και τώρα ξεκινά πολύ δουλειά», είπε στο www.stokokkino.gr ο Νίκος Αγγελίδης, λίγο μετά το τέλος της εκπομπής. 

Στους διαδρόμους και τα γραφεία, αγκαλιές και φιλιά απ' όσους αγωνίστηκαν αυτά τα χρόνια, βιαστικά παρ' όλ' αυτά καθώς συνεχίζεται το τρέξιμο για να βγει η δουλειά. Συγκίνηση στο κοντρόλ ρουμ, αλλά και άγχος να πάνε όλα καλά με το πρόγραμμα. Μαζί με τη μεγάλη χαρά για τη δικαίωση του αγώνα για την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και η επίγνωση πως ένας καινούριος αγώνας ξεκινά, να επουλωθούν οι πληγές από το «μαύρο» και να γίνει η νέα ΕΡΤ πραγματικά μια φωνή για την κοινωνία.

Στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου έχει στηθεί από το πρωί η εξέδρα για τη μεγάλη γιορτή. Μια συναυλία με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, και τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών. Οι εργαζόμενοι μας καλούν όλους και όλες, όπως τότε. Το σύνθημα παραμένει: «Η ΕΡΤ είστε εσείς!».

Γιορτή στην ΕΡΤ απόψε, που εκπέμπει πάλι!

Γ.Α.


stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: