7.6.15

Τσίπρας: Ο χρόνος δεν λιγοστεύει μόνο για μας...


Λιγοστεύει για όλους...
Στην πιο κρίσιμη καμπή βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών. Στις Βρυξέλλες αναμένουν τα ισοδύναμα μέτρα από την ελληνική κυβέρνηση από την στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε την πρόταση των Θεσμών. Από...
την άλλη η Αθήνα απαντά πως περιμένει τις προτάσεις των δανειστών πάνω στη πρόταση που κατέθεσε η ελληνική πλευρά. 

«Μετά την πρόταση των θεσμών, «που ποτέ δεν δόθηκε στην Ελλάδα» -αλλά δημοσιεύθηκε στον τύπο!...-, σήμερα αξιωματούχος ανακάλυψε αναπάντητες κλήσεις! Η ελληνική πρόταση παραμένει στο τραπέζι, αναμένουμε τα σχόλια των θεσμών» τόνιζαν κατηγορηματικά κυβερνητικά στελέχη.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε στην βουλή ότι υπήρξε «πισωγύρισμά» μετά την πρόταση των δανειστών που του παρουσίασε ο ΖΚ. Γιούνκερ Ωστόσο έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τους εταίρους πως «ο χρόνος πια δεν λιγοστεύει μόνο για μας. Λιγοστεύει για όλους. Μια τιμωρία της Ελλάδας δεν θα πλήξει μόνο την Ελλάδα, η επόμενη μέρα στην Ευρώπη δεν θα είναι όπως η προηγούμενη. Η «καμπάνα» θα χτυπήσει κυρίως για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου» 
Παράλληλα οι σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν δεν βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο.Το Reuters αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν σήκωσε το τηλέφωνο στον πρωθυπουργό καθώς ακόμα δεν έχει σταλεί η ελληνική αντιπρόταση στις Βρυξέλλες. 

Ενόχληση επικρατεί και στο ΔΝΤ για το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να μην πληρώσει την πρώτη δόση και να τις «πακετάρει» όλες μαζί για τα τέλη Ιουνίου. 

Από την άλλη πλευρά υπήρξε η παρέμβαση του Ρώσου Προέδρου ο οποίος υποστήριξε πως ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει για το που θέλει να ανήκει. 

πηγη real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: