9.6.15

Λαφαζάνης: Πιθανή και την επόμενη εβδομάδα η υπογραφή...

Λαφαζάνης: Πιθανή και την επόμενη εβδομάδα η υπογραφή για τον ρωσικό αγωγό   - Media
...για τον ρωσικό αγωγό...
Την πιθανότητα υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής και Ρωσικής πλευράς, για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που θα διέρχεται από την χώρα μας, κατά την διάρκεια της...

επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ρωσία (18-20 Ιουνίου) προανήγγειλε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στην Βουλή.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας υποστηρίζοντας την διάταξη με την οποία συστήνεται η «Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων ΑΕ» ανέφερε ότι οι συζητήσεις για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο, κάνοντας λόγο για τα οικονομικά οφέλη της χώρας από την συμφωνία και σημειώνοντας πως «πιθανολογείται ότι αυτή η συμφωνία μπορεί να υπογραφεί από την κυβερνητική αντιπροσωπεία υπό τον πρωθυπουργό στην Αγία Πετρούπολη». Όπως σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός πρόκειται για μια επένδυση ύψους 2 δις. ευρώ, η οποία θα δημιουργήσει 10.000 νέες θέσεις εργασίας και μπορεί να μεταφέρει 47 δις. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου μετατρέποντας τη χώρα σε διεθνή ενεργειακό κόμβο.

«Η ενεργεία μπορεί να γίνει όχημα για έξοδο από την κρίση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα μπορεί να παίξει κεντρικό ρόλο στον τομέα της ενέργειας και όχι μόνο φυσικού αερίου. Υπάρχει κινητικότητα στις επενδύσεις ενέργειας στη χώρα», αναφέροντας παράλληλα ότι είναι πιθανή η διέλευση από τη χώρα και νέων αγωγών με φυσικό αέριο από το Τουρκμενιστάν ή το Ιράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: