3.6.15

Ο Σόιμπλε κουνάει το δάχτυλο στον Τσίπρα...



-Ακόμα και πριν τις εκλογές έλεγα στον Ελληνα πρωθυπουργό, να μην υπόσχεται τόσα πράγματα.
-Εχω την ίδια άποψη με την Μερκελ, για την Ελλάδα...
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέλει την Ελλάδα να σταθεί ξανά στα πόδια της και δηλώνει, πως, έχει την ίδια άποψη με την Ανγκελα Μέρκελ, στο θέμα της εξόδου της χώρας μας από την Ευρώπη. 

Σε...

συνέντευξη που παραχώρησε στο οικονομικό περιοδικό "Wirtschaftswoche", ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε πως «εχω καταβάλει πολλές δυνάμεις και έχω δεσμευθεί για να βρεθεί ένας δρόμος για την Ελλάδα ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια της (…) το 2012 ζήτησα ένα κούρεμα του χρέους ύψους 53%. Τέτοιος είναι ο ρόλος μου ως “του σκληρού” απέναντι στην Αθήνα».


Φυσικά, άσκησε ξανά κριτική στην ελληνική κυβέρνηση. «Η Ευρώπη βασίζεται στον αλληλοσεβασμό. Πρέπει κανείς να δρα λογικά, αυτό καθιστά τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα τόσο εξαντλητικές (…) Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις τελευταίες εκλογές λέγοντας στους Έλληνες ότι υπάρχει ένας πιο εύκολος δρόμος να παραμείνουν στο ευρώ χωρίς μεγάλες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες όμως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας. Ίσως δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει αυτές οι υποσχέσεις. Ακόμη και πριν από τις εκλογές είχα συμβουλεύσει τον τωρινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην δίνει τέτοιες υποσχέσεις», ανέφερε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: