24.6.15

Ο Βαρουφάκης απείλησε να φύγει από την κυβέρνηση...


Το "αποκαλύπτουν " οι Financial Times...
Οι FT "αποκαλύπτουν" σήμερα μία διάσταση απόψεων μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του  Γιάνη Βαρουφάκη, για την επερχόμενη συμφωνία.
«Ορισμένοι αξιωματούχοι του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν ότι...
ο Γιάνης Βαρουφάκης, μπορεί να ετοιμάζεται να τα σπάσει με την κυβέρνηση», γραφουν μεταξύ άλλων σε δημοσίευμα υπο τον τιτλο, «Βγήκαν για μαχαίρια για τον Τσίπρα που είναι αντιμέτωπος με ανταρσία».
 Μάλιστα, το πανε πιο μακρυά:  «Ο κ. Βαρουφάκης απείλησε φέτος ότι θα εγκαταλείψει το κόμμα, παίρνοντας μαζί του και άλλα στελέχη, όταν ο κ. Τσίπρας του πρότεινε - μετά απο σχετικές παραινέσεις υψηλόβαθμων ευρωπαίων αξιωματούχων - να παραιτηθεί...»

Η συνέχεια, ανάλογη: «Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανησυχούν ιδιαιτέρως από τη συνεργασία του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να υπονομεύσουν τη συμφωνία, απαιτώντας μία απομείωση του ελληνικού χρέους να συμπεριληφθεί στην τελική συμφωνία».

«Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ήταν πρωτοφανώς αμίλητος κατά την έξοδο από το έκτακτο Eurogroup τη Δευτέρα», αναφερουν επίσης.

«Ο κ. Βαρουφάκης έχει τη δική του πολιτική ατζέντα και θα ασκήσει σφοδρή κριτική στη συμφωνία», καταλήγουν, φιλοξενώντας τις σχετικές δηλώσεις του Αριστείδη Χατζή, καθηγητή Νομικής και Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: