27.6.15

Διαρκείς επαφές Σαμαρά-Βενιζέλου-Θεοδωράκη-Γεννηματά ...


...για τη δημιουργία «μετώπου»...
Συνεννοήσεις στο υψηλότερο επίπεδο πραγματοποιούνται αυτή την στιγμή στους κόλπους της αντιπολίτευσης για τη δημιουργία "μετώπου" όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων εν όψει των εξελίξεων και του δημοψηφίσματος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη...
επικοινωνήσει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και τον Σταύρο Θεοδωράκη ενώ οι επαφές θα πυκνώσουν το απόγευμα με τη συμμετοχή της κυρίας Γεννηματά.

Ήδη στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ το πρωί υπήρξαν εισηγήσεις ακόμα και για ηχηρές θεσμικές παρεμβάσεις όπως για παράδειγμα η ομαδική παραίτηση των βουλευτών του κόμματος ώστε να δημιουργηθούν νέες πολιτικές συνθήκες. Παρά ταύτα, πιο ψύχραιμες φωνές μίλησαν για ανάγκη στήριξης με τρόπο σαφή του "ΝΑΙ" ώστε να μην διασπαστεί το αναγκαίο ενιαίο μέτωπο παραμονής της χώρας στο Ευρώ και την Ευρώπη. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε επικοινωνία του με τον Αντώνη Σαμαρά υπογράμμισε πως είναι αναγκαίο να παρακολουθηθούν οι εξελίξεις από την Ευρώπη και τους Θεσμούς καθώς η απόσυρση της πρότασης προς την ελληνική πλευρά, δημιουργεί κινητικότητα προς την κατεύθυνση ακόμα και να μην μπορέσει να γίνει το δημοψήφισμα.Πάντως η ΝΔ δείχνει έτοιμη για τη μεγάλη μάχη.

Την ίδια στιγμή, το Κίνημα που αναδύθηκε τις τελευταίες ημέρες υπό τον τίτλο "Μένουμε Ευρώπη" προετοιμάζει μεγάλες κινητοποιήσεις καθ' όλη την επόμενη εβδομάδα αλλά και θα καλέσει τις ευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας να στηρίξουν καμπάνια παραμονής στην Ευρώπη.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: