26.6.15

Πιάστηκαν δύο από τους "ληστές με το σίδερο"...

Περιπολικό της αστυνομίας.Στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής βρίσκονται από χθες δύο μέλη της επικίνδυνης συμμορίας των "ληστών με το σίδερο", που...
βασάνιζε τα θύματά της για να αποσπάσει χρήματα.

Πρόκειται για δύο Γεωργιανούς ηλικίας 36 και 37 ετών, που κατηγορούνται για τουλάχιστον έξι επιθέσεις και συνελήφθησαν σε ταυτόχρονη επιχείρηση σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Για συμμετοχή στη σπείρα έχει ταυτοποιηθεί και ένας 27χρονος, ο οποίος αναζητείται από τις αρχές μαζί και με άλλους συνεργούς τους.

Όπως είναι γνωστό, τα μέλη της συμμορίας εισέβαλαν σε σπίτια και προκειμένου να αποσπάσουν από τους ενοίκους τους πληροφορίες για το πού έκρυβαν τα χρήματά τους, τους βασάνιζαν με πυρακτωμένη πλάκα από ηλεκτρικό σίδερο.

Μάλιστα προκειμένου οι αστυνομικοί να επιτύχουν την εξάρθρωση της οργάνωσης είχε συσταθεί από τον περασμένο Μάρτιο ειδική ομάδα του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την πολύμηνη έρευνά τους, οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκροτήσει τουλάχιστον από το 2014 τη συμμορία και έχοντας διακριτούς ρόλους διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε οικίες.

Στη μεθοδολογία δράσης τους συμπεριλαμβάνεται η πολυήμερη παρακολούθηση των θυμάτων τους, χρησιμοποιώντας μηχανήματα GPS τα οποία τοποθετούσαν στα οχήματα των ενοίκων, προκειμένου να γνωρίζουν επακριβώς τις μετακινήσεις τους και τις ώρες που απουσιάζουν από τις οικίες τους, ενώ είχαν προμηθευθεί κουκούλες, εργαλεία διάρρηξης, οχήματα κ.ά.

Από τις έως τώρα έρευνες έχουν εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις από τις συνολικά 6-7 που αποδίδονται στη δράση της συμμορίας. Πρόκειται για τη ληστεία που διαπράχθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2014 στην Πεύκη, σε βάρος 45χρονης ιδιοκτήτριας επιχείρησης κέντρων αισθητικής και σολάριουμ, που βρέθηκε μαζί με τη 10χρονη κόρη της αντιμέτωπη με τους σκληρούς κακοποιούς και είχε απειληθεί με ηλεκτρικό σίδερο.

Οι δράστες είχαν εισβάλει από την κεντρική πόρτα της τριώροφης οικίας και είχαν ακινητοποιήσει μία φίλη της ιδιοκτήτριας που κοιμόταν στο σαλόνι και έπειτα τη 45χρονη ιδιοκτήτρια και τη 10χρονη κόρη της που βρίσκονταν στην κρεβατοκάμαρα.

Από αυτή τη ληστεία οι αστυνομικοί είχαν συλλέξει αποτυπώματα και γενετικό υλικό, που φαίνεται να ταυτοποιείται με τους δύο συλληφθέντες.

Εξιχνιάστηκε επίσης και μία περίπτωση διάρρηξης-κλοπής που διαπράχθηκε στις 2 Ιουνίου 2015 σε οικία στο Χαλάνδρι.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα κοσμήματα, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim, πλήθος φωτογραφικών συσκευών, πλήθος usb stick, πινακίδες οχημάτων και τρία αυτοκίνητα...
Μάνος Τσαλδάρης
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: