19.6.15

Ετοιμος για όλα, ο Ντάισελμπλουμ...

Για κάθε ενδεχόμενο, δηλώνει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, πως θα προετοιμαστεί η Ευρωζώνη σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα.

Μάχη με...
αντίπαλο τον χρόνο καλούνται να δώσουν από σήμερα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, εταίροι, αλλά και η κυβέρνηση, ώστε να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις θέσεις τους στο ελληνικό ζήτημα, πριν δώσουν τη «σκυτάλη» στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης, τη Δευτέρα το βράδυ στις Βρυξέλλες.

Το αδιέξοδο που υπάρχει από την περασμένη Κυριακή στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς, επιβεβαιώθηκε και χθες το βράδυ στη συνεδρίαση του Εurogroup στο Λουξεμβούργο, υποχρεώνοντας τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να συγκαλέσει τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, δηλαδή το ανώτατο πολιτικό όργανο.

Στις Βρυξέλλες υπογραμμίζουν ότι με δεδομένη την απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές, θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα συζητήσεις και συγκεκριμένες προτάσεις, κυρίως από ελληνικής πλευράς, όπως ειπώθηκε χθες στο Λουξεμβούργο από Ευρωπαίους αξιωματούχους και εταίρους, προκειμένου να συζητηθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο σε τεχνικό επίπεδο.

Έκτακτο Eurogroup τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα το πρωί αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως στις Βρυξέλλες το Εurogroup προκειμένου να ετοιμάσει ένα σχέδιο απόφασης, το οποίο θα υποβληθεί στη συνέχεια για περαιτέρω διαπραγμάτευση στους ηγέτες της Ευρωζώνης.

Είναι προφανές ότι για να υπάρξει τη Δευτέρα συμφωνία απαιτείται μια ισχυρή δόση πολιτικής βούλησης, εάν δεν υπάρξει τότε η κατάσταση θα εξελιχθεί σε δραματική με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

«Είμαστε δεσμευμένοι στην παραμονή της Ελλάδας το ευρώ, αλλά εάν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, τότε θα προετοιμαστούμε για όλα», δήλωσε χθες το βράδυ ο Πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντέϊσελμπλουμ, δήλωση που αποτυπώνει και τη σοβαρότητα της κατάστασης.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: