5.6.15

Το Μαξίμου απαντά στον Γιούνκερ...

Αναφορικά με τη δυσαρέσκεια Γιούνκερ, για το εάν είχε λάβει διαβεβαιώσεις από τον Αλέξη Τσίπρα ότι...
θα καταβληθεί κανονικά η δόση της Παρασκευής, η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος ξεκαθάρισε στον πρόεδρο της Κομισιόν ότι αν δεν αποκατασταθεί η ομαλότητα στη χρηματοδότηση προς τη χώρα, δεν θα αποπληρώσουμε.

Για το τι θα γίνει στις 30 Ιουνίου που τελειώνει το πρόγραμμα, απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα μέρος που αντέξει να μην υπάρξει συμφωνία, θα βρεθεί λύση δουλεύουμε συστηματικά σε πολλά επίπεδα, τεστάρουν τα νερά, (εννοεί με την πρόταση τους).

Σχετικά με το αν θα υπάρξει παράταση, το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος, αν και προσπάθησε να αποφύγει να σχολιάσει, στη συνέχεια απάντησε αρνητικά και είπε ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να λύνει τα θέματα.

Η αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης να ζητήσει την ενοποίηση των δόσεων του Ιουνίου από το ΔΝΤ, φαίνεται πως έχει επιπτώσεις, όχι μόνο προς τα στελέχη του Ταμείου που δεν γνώριζαν τίποτα μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά και προς τις χρηματαγορές που σήμερα αντιδρούν αρνητικά, μετά τις εξελίξεις.

Σήμερα επίσης μεγάλο άλμα καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων: Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου κινείται ανοδικά 42 μονάδες βάσης στο 10,946% έχοντας φτάσει νωρίτερα έως και το 11,38%. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου σημείωσε άνοδο 161,7 μονάδες στο 23,448% έχοντας φτασει έως και το 24,37% νωρίτερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: