18.6.15

Σόιμπλε διώχνει Ντάισελμπλουμ...

ΝΤΕ ΓΚΙΤΝΟΣ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜΣτηρίζει Ντε Γκίντος...
Την πόρτα της εξόδου από την προεδρία του Eurogroup θέλει να δείξει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Γέρουν Ντάισελμπλουμ παρόλο που ο ίδιος επιθυμεί...

μια δεύτερη θητεία.

Την υποστήριξη του στον Ισπανό υπουργό οικονομικών Λούις Ντε Γκίντος για τη θέση του προέδρου του Eurogroup ανακοίνωσε και επισήμως το γερμανικό υπουργείο οικονομικών, εγκαταλείποντας τον νυν πρόεδρο, τον Ολλανδό Γερούν Ντάισελμπλουμ, που θεωρείτο ως «άνθρωπος του Σόιμπλε».

Η γερμανική ανακοίνωση δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη καθώς ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο η Αγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει ότι η κυβέρνησή της θα προτιμήσει τον ισπανό υποψήφιο.

Ο εκπρόσωπος τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ, είπε ότι ο Ντάισελμπλουμ έκανε καλή δουλειά, αλλά δικαιολογεί την υποστήριξή του στον Ντε Γκίντος σχολιάζοντας ότι«θα αποδεχθεί πολύ ικανός, πολύ επαγγελματίας και καλός πρόεδρος του συμβουλίου».

Η ανακοίνωση έγινε λίγες ώρες μετά την απόφαση του Γερουν Ντάισελμπλουμ να ζητήσει αναβολή για τον Ιούλιο της ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου προέδρου του συμβουλίου.

Η Μαδρίτη θεωρεί ότι η ανάληψη της προεδρίας από δικό της υποψήφιο θα αποτελούσε μια αναγνώριση «των προσπαθειών που έχει καταβάλει στο σύνολό της η ισπανική κοινωνία και της στροφής που πραγματοποιήθηκε χάρη στις μεταρρυθμίσεις», λίγο πριν τις κρίσιμες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: