18.6.15

«Πολιτική εξάρτηση» στο περιεχόμενο της ΕΡΤ...

...καταγγέλλει το Ποτάμι
-Τι απαντά η ΕΡΤ...
Για "εξόφθαλμη πολιτική εξάρτηση στο τηλεοπτικό περιεχόμενο της ΕΡΤ" κάνουν λόγο τρεις βουλευτές του "Ποταμιού", οι...
 Γρηγόρης Ψαριανός, Σπύρος Δανέλλης και Γιωργος Αμυράς, σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τα ΜΜΕ, Νίκο Παππά.

Εκφράζουν τη διαφωνία του κόμματος «με τον τρόπο που σχεδιάζεται το περιεχόμενο του τηλεοπτικού προγράμματος της ΕΡΤ μέσω προσωπικών συναντήσεων του Προέδρου της» και αναρωτιούνται «αν στα πλαίσια των διατάξεων του νέου νόμου για την επαναλειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και τις κυβερνητικές διασφαλίσεις για πολιτική και κομματική ανεξαρτησία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, εντάσσεται και η συμφωνία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένου με τον νέο Πρόεδρο της ΕΡΤ για την προβολή εκπομπής για τις Ένοπλες Δυνάμεις».

Το Ποτάμι ρωτάει τον υπουργό Επικρατείας, αν «η συγκεκριμένη μέθοδος κατάρτισης του περιεχομένου του προγράμματος της ΕΡΤ μέσω διαπροσωπικών επαφών με υπουργούς πρόκειται να αποτελέσει πάγια τακτική της διοίκησης της ΕΡΤ, οδηγώντας εύλογα τη μνήμη μας στην προ της μεταπολίτευσης εποχή και στις παραγωγές της αλήστου μνήμης Υπηρεσίας Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΕΝΕΔ), όπως λειτουργούσε πριν το 1975».

Τι απαντά η ΕΡΤ

Το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ έσπευσε να απαντήσει σημειώνοντας ότι οι «εθιμοτυπικές επισκέψεις του Προέδρου της ΕΡΤ Α.Ε. με πολιτειακούς και θεσμικούς παράγοντες δεν μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για οποιαδήποτε παρερμηνεία. Στόχος είναι η ενημέρωσή τους για το νέο πρόσωπο που φιλοδοξεί να αναδείξει η ΕΡΤ, η αποκατάσταση της σχέσης της ΕΡΤ με την κοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων. Αυτό επ’ ουδενί δεν σημαίνει ότι οι συναντήσεις αυτές έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με το υπό διαμόρφωση πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι δεν απαντάει το διοικητικό συμβούλιο, ο πρόεδρος ή έστω γενικόλογα η διοίκηση της ΕΡΤ, αλλά όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση «το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ ΑΕ». Το οποίο, όμως, δεν εξηγεί τι σημαίνουν οι... αποφάσεις για εκπομπή σχετικά με τις Ενοπλες Δυνάμεις και πάει λέγοντας...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: