2.6.15

Ο Βαρουφάκης παρουσιάζει την ελληνική πρόταση...

Επιμένει ο Βαρουφάκης: Λάθος η ανάκληση του διορισμού Παναρίτη
...στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Τι προβλέπει για τον ΦΠΑ και τον φόρο πολυτελείας για τα αυτοκίνητα...
Κρατώντας ενα πολυσέλιδο ντοσιέ, στο οποίο περιλαμβάνονται τα βασικά σημεία της "ρεαλιστικής πρότασης" -οπως την χαρακτήρισε νωρίτερα ο Αλεξης Τσίπρας- που κατατέθηκε χθες το βράδυ από την ελληνική κυβέρνηση προς τους δανειστές,  εφτασε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη Βουλή, για να ενημερώσει τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που...
μετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Συμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η ελληνική πρόταση προβλέπει 3 διαφορετικούς συντελεστές ΦΠΑ. Στην εστίαση, η ελληνική κυβέρνηση προτείνει την μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 11%.

Για τα νησιά, μετά την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, η ελληνική κυβέρνηση εισηγείται ειδική πρόβλεψη για επιστροφή φόρου στους κατοίκους. 


Ο φόρος πολυτελείας για αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και σκάφη αναψυχής αναμένεται να αυξηθεί στο 13%, από ποσοστό 10% σήμερα. 


Ο   Βαρουφάκης ενημέρωσε, επίσης, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και για την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και το πώς προτείνει η ελληνική πλευρά να διαμορφωθεί μετά την κατάργηση της προβλεπόμενης μείωσης. 


Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τη δυσφορία τους και ζήτησαν ξεχωριστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να ενημερωθούν αναλυτικά...


Αναφερόμενος στις εξελισσόμενες συζητήσεις με τους πιστωτές, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η κυβέρνηση ζητά μια ενιαία συμφωνία, και υποστήριξε ότι «σ' αυτό συμφωνεί και η Άνγκελα Μέρκελ.


Απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει θέσει θέμα διαγραφής χρέους αλλά έχει θέσει το θέμα της αποπληρωμής των ομολόγων της ΕΚΤ ύψους 27 δισ. (στα οποία η κυβέρνηση θέλει να εφαρμοστεί το λεγόμενο roll over και να μεταφερθούν στον ESM ώστε η αποπληρωμή τους να μετακυλιθεί στο μέλλον).


Μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί έντονος προβληματισμός, ενώ στα συζητώντας μεταξύ τους σε πηγαδάκια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑδεν αποκλείουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: