20.6.15

Χαρακόπουλος: Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας...


Χρειάζεται αυτοκριτική...
Αρκετές αιχμές κατά της ηγεσίας της ΝΔ, περιείχε η ομιλία του Μάξιμου Χαρακόπουλου στην περιφερειακή συνδιάσκεψη του κόμματος, στα Τρίκαλα.
 «Δύναμη αυτής της παράταξης ήταν και είναι η...
αυτοκριτική, η αναγνώριση λαθών, αστοχιών και παραλήψεων. Η δυνατότητα επανατοποθέτησης επί των πραγμάτων.

Είναι δύναμη η ομολογία αδυναμιών και η θεραπεία τους. Δεν προσφέρουν υπηρεσίες όσοι κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Κύριε πρόεδρε, η αγροτιά ήταν πάντα ραχοκοκαλιά της παράταξης. Ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές στήριξε τη ΝΔ. Ακόμη και στη χειρότερη εκλογική μας επίδοση, στις εκλογές του Μαΐου του ’12, ένας στους τρεις ψηφοφόρους μας ήταν από αγροτική περιοχή. Πιστεύω ότι μόνο μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας μπορούμε να οικοδομήσουμε και πάλι σχέσεις εμπιστοσύνης με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

Παράλληλα χαρακτήρισε ως μεγάλο λάθος τον ΕΝΦΙΑ και την επιμονή της κυβέρνησης Σαμαρά στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ κάτι που είχε οδηγήσει τον Μάξιμο Χαρακόπουλο σε παραίτηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. « Είναι δύναμη να αναγνωρίσει η ΝΔ ότι ήταν λάθος η εμμονή στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, η διαφωνία μου με την οποία με ανάγκασε σε παραίτηση από την κυβέρνησή σας. Δυστυχώς, η εργαλειοθήκη αντιμετωπίστηκε ως θέσφατο, ως οι πλάκες του Μωυσέως. Η διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος αυξήθηκε κατά 2 μέρες, που φτάνουν και περισσεύουν για να έρθει φθηνό γάλα από τη Ρουμανία, αλλά η τιμή στο ράφι αντί να μειωθεί αυξήθηκε. Θυμίζω ότι όταν η τιμή παραγωγού στην Ελλάδα ήταν 43 λεπτά στη Ρουμανία ήταν μόλις 27 λεπτά. Η ζωή, λοιπόν, έδειξε ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο.»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο ζήτημα της φέτας και έκανε λόγο για μεσοβέζικη λύση. «Και έτσι καταλήξαμε στη «μεσοβέζικη» συμφωνία με τον Καναδά. Τώρα, όμως τα πράγματα είναι πιο «σκούρα» με τη λεγόμενη Διατλαντική Εμπορική και Εταιρική Συμφωνία ΕΕ και ΗΠΑ. Ήμουν πριν λίγες μέρες στη Ρίγα, στη Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, και απευθυνόμενος στην Επίτροπο Εμπορίου κ. Μάλμστρομ είπα ότι είναι ύβρις η αξίωση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Γαλακτοκομικών Προϊόντων των ΗΠΑ προς την Επίτροπο για άσκηση πίεσης στα κράτη-μέλη έτσι ώστε, άκουσον-άκουσον, “να επιτραπεί η απρόσκοπτη εισαγωγή αμερικάνικων τυριών, όπως φέτα και παρμεζάνα στην Ευρώπη”! Για το θέμα είχα συνεργασία με τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών μας Μανώλη Κεφαλογιάννη προκειμένου να τεθεί και σε επίπεδο ευρωβουλής.»

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υποστήριξε πως η «γαλάζια» παράταξη θα πρέπει να ανασυνταχθεί ακλουθώντας τις αρχές που είχε θεσπίσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. «Είναι επιβεβλημένη η ανασύνταξη της παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, προκειμένου και πάλι να κερδίσουμε την πολιτική ηγεμονία. Έχουμε χρέος να προσφέρουμε στη χώρα τη σοβαρή και υπεύθυνη εναλλακτική πρόταση εξουσίας που χρειάζεται. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι θα αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

πηγη real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: