20.6.15

Αίθριος καιρός με λίγες βροχές...


Στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά της χώρας θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. 

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι...
γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες βροχές στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. 

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. 

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και στα δυτικά και τα βόρεια πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα υπάρξουν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις όποτε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι η σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις καταιγίδες περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία η μεγίστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις απογευματινέ ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ασθενείς μεταβλητοί, ενώ στα νότια δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: