28.6.15

Οι επόμενες ημέρες θα είναι σημαντικές...

Ως «ξεκάθαρα σημαντικές» για το ελληνικό ζήτημα χαρακτηρίζει τις επόμενες ημέρες η Κριστίν Λαγκάρντ σε δήλωσή της μετά την...
ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η κυρία Λαγκάρντ δηλώνει απογοητευμένη από την χωρίς αποτέλεσμα διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα και επιμένει ότι εκτός από τις μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη σταθερότητα του χρέους. Παράλληλα χαιρετίζει «τις δηλώσεις του Eurogroup και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να κάνουν πλήρη χρήση όλων των διαθέσιμων εργαλείων για τη διατήρηση της ακεραιότητας και της σταθερότητας της ζώνης του ευρώ».

Η δήλωση της κυρίας Λαγκάρντ έχει ως εξής:

Ενημέρωσα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για τις ατελέσφορο αποτέλεσμα των πρόσφατων συζητήσεων για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες. Εξέφρασα την απογοήτευσή μου και υπογράμμισα τη δέσμευση να συνεχίσω να εμπλέκομαι με τις ελληνικές αρχές.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι ξεκάθαρα σημαντικές. Καλοσωρίζω τις δηλώσεις του Eurogroup και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να κάνουν πλήρη χρήση όλων των διαθέσιμων εργαλείων για τη διατήρηση της ακεραιότητας και της σταθερότητας της ζώνης του ευρώ. Οι δηλώσεις αυτές υπογραμμίζουν ότι η ζώνη του ευρώ σήμερα είναι σε μια ισχυρή θέση για να ανταποκριθεί στις εξελίξεις με έναν έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο όπως αυτό χρειαστεί.

Το ΔΝΤ θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις για την Ελλάδα και άλλες χώρες στην περιοχή και είναι έτοιμο να παρέχει όποια βοήθεια χρειαστεί.

Συνεχίζω να πιστεύω ότι μια ισορροπημένη προσέγγιση απαιτείται προκειμένου να αποκατασταθεί η οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη στην Ελλάδα με τις απαραίτητες δομικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα υποστηριχθούν από κατάλληλα μέτρα για τη σταθερότητα της οικονομίας και του χρέους. Το ΔΝΤ είναι προετοιμασμένο να συνεχίσει να επιδιώκει την προσέγγιση με τις Ελληνικές αρχές και τους ευρωπαίους εταίρους»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: