4.6.15

Κατήφεια και οργή…

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια στο περιβάλλον Καραμανλή, για την δημιουργία κλίματος, που επιχειρείται τα τελευταία 24ωρα, όσον αφορά την στάση της ΝΔ, σε μία...
πιθανή συμφωνία που θα φέρει η ελληνική κυβέρνηση στη Βουλή.

Η Συγγρού φαίνεται να καταλήγει προς το «όχι», δεδομένου ότι η συμφωνία θα περιλαμβάνει και σκληρά και επώδυνα μέτρα και θα παίξει το χαρτί του «εγώ δεν μπορώ να τα ψηφίσω αυτά». Αυτό αποτυπώθηκε και στην παρουσίαση του βιβλίου του Μάριου Σαλμά, το απόγευμα της Τετάρτης, όπου ο Σαμαράς απαντώντας σε κόσμο που τον πλησίαζε,έλεγε «δεν κάνω πίσω».

Από την πλευρά του ο Κώστας Καραμανλής, δεν έχει αλλάξει άποψη και εμμένει στα όσα έλεγε εξ αρχής. Πως δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας, έχει καθυστερήσει υπερβολικά, η συμφωνία θα έπρεπε να είχε κλείσει από τον Φεβρουάριο και η καθυστέρηση αυτή θα αποβεί εις βάρος του. Ωστόσο μία συμφωνία είναι αναγκαία για την χώρα και θα πρέπει να στηριχτεί από το σύνολο του ελληνικού κοινοβουλίου, όταν αυτή έρθει. Την άποψη αυτή ο Καραμανλής δεν την έχει αλλάξει, καθώς την θεωρεί πατριωτικό καθήκον στην παρούσα πολιτική συγκυρία.

Το γεγονός αυτό έχει εξαγριώσει την Συγγρού, που θα ήθελε ο Καραμανλής να σηκώσει «παντιέρα» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ο επί 12 χρόνια πρόεδρος του κόμματος, δεν πρόκειται να το κάνει επουδενί, καθώς είναι διαχρονικός οπαδός της εθνικής συνεννόησης.

Οι τελευταίες διαρροές από την Νέα Δημοκρατία, για πιθανή αλλαγή στάσης βουλευτών του κόμματος, ιδιαίτερα εκείνων που πρόσκεινται στον Καραμανλή, δεν επιβεβαιώνεται. Χαρακτηριστική περίπτωση ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, που λέει σε συνομιλητές του , ότι το μείζον είναι «η ευρωπαική προοπτική της χώρας και αυτό το μεγαλύτερο διακύβευμα», αποτυπώνοντας εν μέρει και την άποψη του Καραμανλή, με τον οποίο είναι “tale quale” σε πολλές απόψεις. Από την πλευρά της Συγγρού, η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του όχι και θα ήθελαν σε αυτό να έχουν σύμμαχο και τον Καραμανλή, κάτι που όμως δεν είναι καθόλου πιθανό.

Δεν είναι λίγοι εξάλλου αυτοί που εκτιμούν πως μεγάλη μερίδα της Κ.Ο της κεντροδεξιάς, θα προτάξει το εθνικό από το κομματικό συμφέρον και θα υπερψηφίσει την συμφωνία, κάτι που κάνει ακόμα πιο αμήχανη την στάση της ηγετικής ομάδας της ΝΔ. Το γεγονός πάντως ότι υπάρχει προσπάθεια δημιουργίας κλίματος, που εμπλέκει μέσα το όνομα του Καραμανλή, στην Παναγή Κυριακού, έχει προκαλέσει έντονη οργή...

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: