12.6.15

Κρήτη: Ένοχος ο χρυσαυγίτης προπονητής...


... για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριας του...
Ένοχος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση κρίθηκε από το μικτό ορκωτό δικαστήριο Ηρακλείου, ο 54χρονος προπονητής και μέλος της Χρυσής Αυγής από την Ιεράπετρα που...
κατηγορείτο για τον βιασμό αθλήτριας του, όταν εκείνη ήταν 14 χρονών, έστω και με καθυστέρηση 14 χρόνων.


«Σας ζητώ να ακούσετε την κραυγή αυτή της κοπέλας που ήρθε τόσα χρόνια μετά και ξεγύμνωσε την ψυχή της ενώπιόν σας», είπε η εισαγγελέας απευθυνόμενη προς τους δικαστές και τους ενόρκους. «Με ένα καταρρακωμένο εγώ, ήρθε και κατέθεσε τα πραγματικά περιστατικά. Ίσως με την απόφασή σας να νιώσει δικαιωμένη και να μπορέσει να ανασυντάξει τα στοιχεία της προσωπικότητάς της. Ταυτόχρονα όμως η Πολιτεία θα δώσει μια ηχηρή απάντηση σε οποιαδήποτε σεξουαλική κακοποίηση των νέων», ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά την ανάπτυξη της πρότασής της.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, αίτημα που απερρίφθη όμως από το δικαστήριο. Κατά την απολογία του ο 54χρονος ισχυρίστηκε ότι την ερωτική σχέση την προκάλεσε εκείνη και ότι ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του.

Η πρόταση της εισαγγελέως ήταν να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 12 ετών, ποινή που τελικά του επιβλήθηκε ενώ η έφεση όπως αποφάσισε το δικαστήριο, ομόφωνα, δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη, κάτι που έγινε δεκτό με χειροκροτήματα από την οικογένεια της κοπέλας.

Ο δικηγόρος της 28χρονης πια κοπέλας τόνισε ότι έστω και με καθυστέρηση 14 ετών αποδόθηκε δικαιοσύνη.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: