27.6.15

Δεν μας σεβάστηκαν ποτέ!..

Mη βιώσιμη η πρόταση των θεσμών – Δεν θα πέρναγε από τη Βουλή…

Στην κρισιμότητα του δημοψηφίσματος και στις ευθύνες των δανειστών στάθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης, στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε.

Η σημερινή απόφαση για απόρριψη της επέκτασης για λίγες ημέρες, αυτή η αποτυχία θεωρώ ότι...
ιδίως όταν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην ακούσε την δική μας πρόταση- κάνει μόνιμο κακό στην αξιοπιστία του Eurogroup σαν ένα θεσμό μιας ένωσης δημοκρατικών εταίρων που πασχίζουν για το κοινό τους συμφέρον.

Ο πραγματικός λόγος της ρήξης είναι ότι ποτέ δεν έγινε δεκτό από την άλλη πλευρά η αρχή του κοινού τόπου. Δεν έγινε ποτέ αποδεκτή η πρόταση του Μισέλ Σαπέν για τον κοινό τόπο που προτείναμε και εμείς. Στην 20η Φεβρουαρίου πράγματι υπήρξε μια ακτίδα ελπίδας γιατί στο κείμενο δεν αναφέρεται πουθενά μνημόνιο. Δυστυχώς όμως οι θεσμοί ποτέ δεν σεβάστηκαν το κείμενο αυτό. Από την 24η Φεβρουαρίου προσπαθούσαν να μας τραβήξουν πάλι πίσω.

Είπαμε στους εταίρους μας ότι αυτή η πρόταση δεν θα μπορούσε να περάσει από την Ελληνική Βουλή ακόμα και αν την στηρίζαμε. Εμείς δεν έχουμε εντολή να δεχτούμε ένα υφεσιακό πακέτο. Κρίνουμε ότι ως βαθιά δημοκρατική κυβέρνηση δεν έχουμε όυτε την εντολή να απορρίψουμε αυτή την πρόταση. Αυτή την απόφαση πρέπει να την πάρει το 51% των Ελλήνων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: