5.6.15

Οι στόχοι Τσίπρα από την ενημέρωση στη Βουλή...

Με στόχο να κατευνάσει τις αντιδράσεις την ώρα που οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού "βράζουν" στον απόηχο της...
πρότασης σοκ των δανειστών αλλά και να φέρει τα κόμματα της αντιπολίτευσης προ των ευθυνών τους, ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει την Ολομέλεια της Βουλής για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους διεθνείς πιστωτές της χώρας. 

Μέσα από την επανάληψη της θέσης που έχει εκφραστεί από την πρώτη στιγμή, ότι η πρόταση των πιστωτών δεν μπορεί σε αποτελέσει σε καμία περίπτωση βάση συζήτησης, καθώς δεν λαμβάνει υπόψη καθόλου τα αποτελέσματα των τετράμηνων διαπραγματεύσεων, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιχειρήσει να ηρεμήσει το εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού και να ζητήσει εκ νέου από την κοινωνία να «μην ακούει τις Κασσάνδρες».

Παράλληλα με τον απολογισμό των τετράμηνων διαπραγματεύσεων, ο Αλέξης Τσίπρας θα εξαπολύσει επίθεση κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ζητώντας τους εκ νέου να πάρουν μία σαφή θέση για το κατά πόσο συμπαρατάσσονται με την κυβέρνηση για μία λύση για τη χώρα ή με τους δανειστές, επενδύοντας ακόμα στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης και της πτώσης της κυβέρνησης. Έτσι, ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει στους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης προ του διλήμματος: Πρέπει να δεχθεί την πρόταση σοκ των δανειστών και να συνεχιστεί η καταστροφική λιτότητα ή να συνεχίσει τη σκληρή διαπραγμάτευση, όπως έχει ξεκινήσει από την επομένη της 25ης Ιανουαρίου.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: