26.6.15

Μήνυσε εταιρία Ταξί, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών...

Μήνυσε εταιρία Ταξί, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών - Media
Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε σήμερα ότι έχει καταθέσει μήνυση εναντίον των επικεφαλής στη Γαλλία του δικτύου ταξί Uber, που εδρεύει στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας...
τη συμπεριφορά της εταιρείας "κυνική" και "αλαζονική". Η Γαλλία ζήτησε ήδη χθες Πέμπτη να τεθεί εκτός νόμου και να διαλυθεί η UberPOP συντασσόμενη με τους οδηγούς ταξί, οι οποίοι απέκλεισαν κομβικά οδικά σημεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της υπηρεσίας αυτής, προκαλώντας ωστόσο βίαια επεισόδια.

Αντιμέτωπος με την απειλή νέων επεισοδίων ακόμη και ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ παρενέβη ζητώντας, από το περιθώριο της χθεσινοβραδινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, την παύση των δραστηριότητων της UberPOP στη Γαλλία.

"Έχουμε κράτος δικαίου και ο νόμος θα επικρατήσει", δήλωσε ο Καζνέβ στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL. Νόμος του Οκτωβρίου 2014 απαγορεύει τη λειτουργία εταιρειών που φέρνουν σε επαφή πελάτες με μη καταχωρημένους οδηγούς.

Ωστόσο, η Uber τον αμφισβητεί λέγοντας ότι είναι ασαφής και αντίθετος στην ελευθερία του επιχειρείν. Περίπου τον Σεπτέμβριο αναμένεται απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Χθες Πέμπτη ο Καζνέβ έδωσε εντολή στην αστυνομία να κατάσχει τα οχήματα που θα κυκλοφορούν.

Ο γενικός διευθυντής της Uber France Τιμπό Σιμφάλ απάντησε λέγοντας ότι τα μέτρα "δεν αλλάζουν τίποτα" και ότι θα συνεχιστεί η ζήτηση για τις υπηρεσίες της στη Γαλλία. "Η μήνυση που κατέθεσα χθες καλύπτει και τις δηλώσεις των διευθυντών της UberPOP", δήλωσε ο Καζνέβ στο RTL και πρόσθεσε ότι η υποκίνηση ανθρώπων να αψηφούν την απαγόρευση συνιστά "αξιόποινη πράξη".

Εκπρόσωπος της εταιρείας κατηγόρησε χθες τη γαλλική κυβέρνηση ότι παρακωλύει το έργο της δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: