6.6.15

«Δεν υπέδειξε το ΔΝΤ την ομαδοποίηση των δόσεων»...

«Δεν υπέδειξε το ΔΝΤ την ομαδοποίηση των δόσεων»
Το Ταμείο διαψεύδει τώρα οτι η Λαγκάρντ πρότεινε την καθυστέρηση αποπληρωμής...
Το ΔΝΤ δεν πρότεινε στην Αθήνα να ομαδοποιηθούν οι δόσεις της Αθήνας για το τέλος Ιουνίου, υποστηρίζουν στελέχη του διεθνούς οργανισμού, διαψεύδοντας...
ουσιαστικά όσα είπε χθες ο Δημήτρης Παπαδημούλης για να εξηγήσει την αιφνιδιαστική κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega, Μιχάλης Ιγνατίου, το ΔΝΤ εκτιμά πως αυτή η κίνηση έχει υψηλό ρίσκο και περιέγραψε ότι η Κριστίν Λαγκάρντ ενημερώθηκε για τη μη πληρωμή των 300 εκατ. ευρώ μόλις λίγα λεπτά αφότου δήλωνε δημόσια σίγουρη ότι «η Ελλάδα θα τιμήσει την επόμενη πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ».

Η κυρια Λαγκάρντ εμφανίζεται από τον ανταποκριτή του Mega εκτεθειμένη αφού οι διαβεβαιώσεις της Ελλάδας ότι η πληρωμή θα γινόταν κανονικά έκαναν την διευθύντρια του ΔΝΤ να απευθύνει μηνύματα εφησυχασμού. 

Ο Μιχάλης Ιγνατίου έδωσε και μια νέα διάσταση όμως και στο γεγονός ότι η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα μετά τη Ζάμπια τη δεκαετία του ’80, που υπέδειξε την ομαδοποίηση των δόσεων. Όπως υποστήριξε, η Ζάμπια ουσιαστικά είχε ζητήσει καθυστέρηση της αποπληρωμής γιατί τότε οι συναλλαγές αυτές γίνονταν με το ταχυδρομείο!

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: