25.6.15

Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής...

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΙΚΗ
...για τη Δευτέρα 29 Ιουνίου...
Τις αντιρρήσεις τους στο θέμα της παράστασης των συνηγόρων πολιτικής αγωγής στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής ανέπτυξαν στις δευτερολογίες τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

«Το...
δικαίωμα της παράστασης πολιτικής αγωγής δεν είναι υπέρτερο από αυτό του δικαιώματος των κατηγορουμένων να έχουν μια δίκαιη δίκη», είπαν χαρακτηριστικά οι συνήγοροι υπεράσπισης  υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει νομικό ή λογικό επιχείρημα ώστε να γίνει δεκτή η παράσταση της πολιτικής αγωγής».

Μάλιστα, ένας εκ των συνηγόρων υποστήριξε ότι στην περίπτωση που παρασταθεί η πολιτική αγωγή για το σύνολο των κατηγορουμένων τότε «αυτό που θα αντιμετωπίσουμε είναι η πολιτικοποίηση της δίκης και τα "περί σπασίματος του αβγού του φιδιού" που δεν έχουν θέση εδώ».

Οι τοποθετήσεις των συνηγόρων της υπεράσπισης και οι αναφορές τους σε «φερόμενα θύματα» προκάλεσαν την αντίδραση των δικηγόρων της οικογένειας Φύσσα οι οποίοι ζήτησαν τον λόγο από το Δικαστήριο και επισήμαναν: «Να παρακαλέσουμε τους συναδέλφους να μην αναφέρονται σε φερόμενα ως θύματα, υπάρχει θύμα ο Παύλος. Τα ακούν και οι γονείς του αυτά. Θέλω να πιστεύω ότι αυτά λέγονται εν τη ρύμη του λόγου».

Νωρίτερα, η Δήμητρα Βελέντζα, δικηγόρος του Νίκου Κούζηλου και άλλων κατηγορούμενων στην υπόθεση, τόνισε: «Πρόκειται για ένα καθαρά νομικό ζήτημα. Οι συνάδελφοι της πολιτικής αγωγής κατέφυγαν σε σχόλια άσχετα με το ζήτημα. Το συγκεκριμένο αδίκημα (187) δεν μπορεί να συγκεκριμενοποιηθεί. Είναι σαφές ότι δεν χωρεί παράσταση πολιτικής αγωγής. Καμία απολύτως ενόχληση δεν δημιουργεί στην υπεράσπιση η αναφορά στο παραπεμπτικό βούλευμα. Ούτε η εγκληματική οργάνωση έφτιαξε τις πράξεις, ούτε οι πράξεις την εγκληματική οργάνωση».

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Αλεξιάδης, δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, επισήμανε πως: «Ένας πύρινος λόγος δεν μπορεί να θεωρηθεί ως προτροπή σε τέλεση εγκληματικής ενέργειες. Γι’ αυτό το λόγο δεν απέδωσε το βούλευμα στον εντολέα μου καμία περαιτέρω συμμετοχή σε εγκληματική πράξη».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συνήγορος υπεράσπισης αντέδρασαν όταν ο έτερος δικηγόρος του Γιάννη Λαγού ανέφερε: «Οι αναφορές της πολιτικής αγωγής ταιριάζουν σε κάτι άλλες δίκες που γίνονται στη Μόσχα!»

Η δίκη διεκόπη για τη Δευτέρα 29 Ιουνίου.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: