19.6.15

Ο Γιούνκερ «δεν καταλαβαίνει τον Τσίπρα»...

Ο Γιούνκερ «δεν καταλαβαίνει τον Τσίπρα» και δηλώνει «απογοητευμένος» - Media Aπογοητευμένος από τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και τον Αλέξη Τσίπρα, είναι ο Ζαν Κλοντ.
Ο πρόεδρος της Κομισόν δήλωσε στο «Spiegel» ότι δεν καταλαβαίνει τον Αλέξη Τσίπρα και, σύμφωνα με το περιοδικό, δεν αποκλείει...
πλέον το Grexit και θεωρεί ότι στην Αθήνα έχουν παρεξηγήσει τις προθέσεις του για επίτευξη συμβιβασμού.

«Δεν είναι η περίπτωση που κάποιος μπορεί να βγάλει στο τέλος το κουνέλι από το καπέλο» λέει ο Γιούνκερ και προσθέτει ότι έχει προειδοποιήσει πολλές φορές τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι δεν θα πρέπει να υπολογίζει πως μπορώ, σε κάθε περίπτωση, να αποτρέψω την αποτυχία των συνομιλιών».



Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, ο πρόεδρος της Επιτροπής έχει από σήμερα σειρά τηλεφωνικών επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση για το ζήτημα της Ελλάδας

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν έχει ήδη μιλήσει με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ, με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Mαρκ Ρούτε, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όσον αφορά τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ελληνικό ζήτημα, ο Μ. Σχοινάς επανέλαβε τη χθεσινή δήλωση του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί από το Λουξεμβούργο, σύμφωνα με την οποία, «ο μοναδικός στόχος της Επιτροπής είναι να καταστεί η Ελλάδα σταθερή, ισχυρή και ευημερούσα χώρα, ικανή να δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης και να επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξη για το καλό των πολιτών της, μια Ελλάδα που θα σέβεται τις δεσμεύσεις της και θα παραμείνει προσηλωμένη σε αυτές, όντας μέσα στη ζώνη του ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: