11.6.15

Κανένα σημάδι συμφωνίας μετά την τριμερή των Βρυξελλών...

FT: Κανένα σημάδι συμφωνίας μετά την τριμερή των Βρυξελλών
Σύμφωνα με τους "Financial Times"...
Δεν "βλέπουν" σημάδι συμφωνίας, μετά την τριμερή συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ στις Βρυξέλλες,  οι "Financial Times", σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή τους στη βελγική πρωτεύουσα, Πίτερ Σπίγκελ.
Ο...
δημοσιογράφος επισημαίνει ότι μετά τη συνάντηση τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός όσο και ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας χαρακτήρισαν τη συνάντηση «παραγωγική» λέγοντας ότι οι διαπραγματεύσεις θα εντατικοποιηθούν - «γλώσσα, δηλαδή, που χρησιμοποιήθηκε σε αρκετές προηγούμενες συναντήσεις».

«Οι χωρίς αποτέλεσμα συζητήσεις ακολούθησαν τα αυξημένα σημάδια ότι οι εκπρόσωποι των πιστωτών της Ελλάδας χάνουν την υπομονή τους με την Αθήνα και μετακινούνται πιο κοντά στη "σκληρή" γραμμή της λογικής “take it or leave it" με την κυβέρνηση Τσίπρα» γράφουν οι FT.

O Σπίγκελ επικαλείται, επίσης, τρεις ανώτατους ευρωπαίους αξιωματούχους σύμφωνα με τους οποίους εκπρόσωποι της Γερμανικής κυβέρνησης λένε σε συνομιλητές τους ότι πιστεύουν πως η δημόσια απόρριψη από την Ελλάδα της συμβιβαστικής προσφοράς από τους δανειστές που παρουσιάστηκε ήταν ένα σημάδι ότι ο συμβιβασμός μπορεί να μην είναι εφικτός.

Η εκτίμηση των αξιωματούχων της Ευρωζώνης είναι η Αθήνα θα χρειαστεί ένα μήνα να νομοθετήσει και να εφαρμόσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων καθώς και ότι μια χρεοκοπία στο ομόλογό της 20ης Ιουλίου που διακρατά η ΕΚΤ θα προκαλούσε οικονομικό χάος στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: