12.6.15

«Με ενοχλούν τα εμβληματικά πρόσωπα της ΝΕΡΙΤ...


...αλλά δεν θα με επηρεάσουν». 
Tι αναφέρει ο καινούργιος συντονιστής των μουσικών ραδιοφώνων της ΕΡΑ, Πάνος Χρυσοστόμου...
Ο καινούργιος συντονιστής των μουσικών ραδιοφώνων της ΕΡΑ μιλάει στο e-tetRadio. Κι έχει να πει πολλά, έστω κι αν...
βρίσκεται ακόμα στην... αρχή. Η Ελληνική Ραδιοφωνία επανήλθε από χθες το πρωί με όλα της τα προγράμματα. 
Ποια είναι τα βασικά πλάνα σου για το Kosmos και το Τρίτο;
Η διατήρηση των καλών στοιχείων που υπήρχαν. Καθώς και η περαιτέρω διεύρυνσή τους, με τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των μουσικών παραγωγών της Ελληνικής Ραδιοφωνίας που επιστρέφουν και ανήκαν στα προγράμματα αυτά.
Θα υπάρξει κι άλλος συντονιστής στο Τρίτο πρόγραμμα;
Μόνο ένας αφελής θα μπορούσε να υποστηρίξει πως είναι εύκολα διαχειρίσιμη η δημιουργική «σκιά» του Μάνου Χατζιδάκι, του Γιώργου Τσαγκάρη αλλά και του Δημήτρη Παπαδημητρίου σε αυτό το πρόγραμμα. Δεν θεωρώ πως είμαι. Και μου είναι πολύ βαριά ήδη η σκέψη πως κάθομαι στη θέση τους. Εγώ ο ίδιος θα επιδιώξω να με αντικαταστήσουν από αυτά τα προσωρινά καθήκοντα. Στα οποία τοποθετήθηκα από ανάγκη με δεδομένη τη θέση μου ως στέλεχος της ραδιοφωνίας στην προ του κλεισίματος της ΕΡΤ εποχή. Από την άλλη μεριά είναι γεγονός ότι και αυτό το πρόγραμμα εκπέμποντας στη ΝΕΡΙΤ εδώ και καιρό, έστελνε ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες και ποικίλες ερμηνείες. Από αυτή την άποψη λοιπόν, θεωρώ πως η δική μου δουλειά μου στο Τρίτο είναι, κυρίως, η όσο το δυνατόν πιο αρμονική μετάβασή του στην επόμενη μέρα στην ΕΡΤ. Με πάρα πολλά –αναμενόμενα- προβλήματα διοικητικά, οργανωτικά, αλλά και διαπροσωπικών σχέσεων που έχουν λυθεί ή πρόκειται να λυθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Το κυριότερο από αυτά είναι η επιστροφή κλασικών παραγωγών του, που προφανώς πρέπει να συνεργαστούν με κάποιους άλλους συναδέλφους τους που ήταν στο ραδιομέγαρο όλον αυτό τον καιρό. Καθώς και η ένταξή τους σε ένα πρόγραμμα που βρήκα ήδη να «τρέχει». Η ποιότητα όλων και ο πολιτισμός που μας ενώνει νομίζω είναι η καλύτερη εγγύηση επιτυχίας σε αυτό το εγχείρημα.
Και το Δεύτερο πρόγραμμα;
Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφει μετά από δυο χρόνια εκεί, η εκπομπή μου «Ροκ συναναστροφές» κάθε απόγευμα στις 5! Για όλα τα άλλα μπορεί να μιλήσει ο νέος (προσωρινός κι αυτός!) συντονιστής του, ο Πανταζής Τσάρας.
ERTopen ή ΝΕΡΙΤ στα νέα προγράμματα;
Καλοί παραγωγοί, δημιουργικοί άνθρωποι, ευγενικοί και όχι προκλητικοί. Και πάνω απ' όλα σκληρή προσπάθεια για την ανασυγκρότηση που χρειάζεται σε όλα τα επίπεδα. Και βέβαια ΕΡΤ. Με τη «Φωνή της Ελλάδας», την «ΕΡΑ Σπορ», τους 19 περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ.
Είναι αναπόφευκτοι οι ρεβανσισμοί στην ΕΡΤ; Πως θα συνυπάρξουν οι δύο απέναντι πλευρές;
Δε νομίζω πως τίποτα είναι αναπόφευκτο. Ακόμα κι όταν κυκλοφορούσε σαν φήμη από το προηγούμενο βράδυ πως θα έκλειναν την ΕΡΤ, το γεγονός αυτό το επόμενο απόγευμα θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν στα κέντρα λήψης αποφάσεων βρίσκονταν ψύχραιμοι και όχι εκείνοι οι εμπαθείς, ελάχιστοι τύποι που την έκλεισαν. Είναι βέβαιο πως όλοι μας κάνουμε διάφορες σκέψεις και μερικοί ίσως έχουν περισσότερη ένταση. Τους προτείνω να τη διοχετεύσουν αντί σε χολή και δηλητήριο, στη δουλειά τους. Η κοινωνία παρακολουθεί. Θρηνεί πολλά θύματα ανεργίας. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν μια ευκαιρία. Αυτή η ευκαιρία είναι η μεγάλη εικόνα. Εκεί είναι το στοίχημα. Στο πως θα υπάρξει σύνθεση ακόμα και των άλλων απόψεων. Δεν πρέπει να μένουμε στις λεπτομέρειες και στους φτηνούς εγωισμούς.
Σε ενοχλούν ως μέλος τηςERTopen που ήσουν, τα εμβληματικά πρόσωπα των ραδιοφώνων της ΝΕΡΙΤ;
Θα ήταν ψέμα να πω πως δεν με ενοχλούν. Αυτό όμως δεν αφήνω να επηρεάσει καθόλου την κρίση μου για τη δουλειά τους ή τουλάχιστον προσπαθώ σκληρά να μη συμβαίνει. Θα ήταν ανεπίτρεπτο. Ρίξτε όμως και μια ματιά στα νέα προγράμματα και θα το δείτε (ακούσετε) και στην πράξη…
Σου άρεσε ο Kosmos FM όπως είχε ξανανοίξει το τελευταίο διάστημα;
Όταν ήμουν εγώ στο Kosmos, (εκτός από την τελευταία περίοδο που όλα τα ραδιόφωνα της ΕΡΑ είχαν βγει από τις μετρήσεις), η ακροαματικότητα ήταν μεσοσταθμικά στο 6-6.5%. Και το κυριότερο με παραγωγούς και ζωντανό πρόγραμμα ακόμα και το Σαββατοκύριακο. Όχι με λίστες. Η διαφήμιση αυτού του ραδιοφώνου μαζί με την ΕΡΑ Σπορ είναι γνωστό ότι έκανε τα συγκεκριμένα προγράμματα να υπερτερούν σε έσοδα όλων των άλλων. Οι δράσεις στην κοινωνία, οι χορηγίες και οι συναυλίες που διοργανώθηκαν είναι επίσης γνωστές. Τα στοιχεία υπάρχουν και ο λόγος που τα χρησιμοποιώ είναι γιατί άκουσα διάφορα παράξενα, ότι τάχα αυτό το τωρινό πρόγραμμα ήταν το «καλύτερο των τελευταίων χρόνων». Θα είχε ενδιαφέρον κάποιος που γνωρίζει από μουσικά ραδιόφωνα και όχι ο κάθε τυχαίος που γράφει εν θερμώ, να το αιτιολογήσει αυτό με στοιχεία.
Σέβομαι απόλυτα την όποια δουλειά του καθενός, αλλά μέχρι εκείνο το σημείο που ο καθείς πρέπει να σέβεται τη δουλειά του άλλου. Με την ευκαιρία, εναι γνωστό επίσης πως αρκετοί από τους συνεργάτες που βρέθηκαν ξανά στο Kosmos ήταν και δικές μου επιλογές. Κάποιοι συνεχίζουν. Γενικά, στο Kosmos της ΝΕΡΙΤ έκαναν ότι μπόρεσαν, με κυριότερο ίσως την πανελλαδική εμβέλεια. Που εδώ που τα λέμε δεν ήταν και κάτι πολύ δύσκολο, αφού οι συχνότητες ήταν διαθέσιμες και ανενεργές λόγω των λιγοστών ραδιοφώνων που εξέπεμπαν. Το μεγάλο στοίχημα είναι τώρα να δούμε ποιες από αυτές θα μπορέσουμε να κρατήσουμε. Μα το μεγαλύτερο στοίχημα είναι να βρούμε ένα νέο βηματισμό για το Kosmos. Διατηρώντας όπως θα δείτε και στο πρόγραμμα, εμβληματικούς (και σε στιγμές αμφιλεγόμενους ίσως…) παραγωγούς του, άλλους που εργάστηκαν και εργάζονται σκληρά (δυστυχώς όχι όλους όσους ήταν με εξωτερικές συμβάσεις για λόγους ανεξάρτητους της θέλησης μου) σε συνδυασμό με αγαπημένες φωνές γνωστών παραγωγών της ΕΡΤ που επιστρέφουν.

 Δημήτρης Κανελλόπουλος

e-tetradio.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: