25.6.15

Έτοιμος για... νέες Κάννες δηλώνει ο Σαμαράς...


Παρών και πρόθυμος για… νέες Κάννες δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς, στην πιο κρίσιμη ίσως καμπή για την τύχη της χώρας. Την ώρα που οι πιστωτές θέτουν ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα τη μία πρόταση ρήξης μετά την άλλη και επενδύουν ευθέως στην πολιτική ακύρωση της κυβέρνησης, ο Αντώνης Σαμαράς δείχνει τον...
– γνωστό του – δρόμο της ανατροπής: Με τον, επίσης γνωστό, μανδύα της «εθνικής συνεννόησης» ζητά μεταβατική κυβέρνηση, από την ίδια Βουλή και χωρίς εκλογές, και χωρίς επίσης τον Αλέξη Τσίπρα.


«Αν η κυβερνητική πλειοψηφία δεν στηρίξει την όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, έχουμε απώλεια της δεδηλωμένης. Και ασφαλώς πρέπει να υπάρξει άλλος κυβερνητικός συνασπισμός στη συνέχεια», δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash. Και, πολύ συγκεκριμένα, μιλά για μεταβατική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης  άνευ εκλογών – διότι, όπως λέει, «δεν τις αντέχει η χώρα»- , χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά ούτε και τον ίδιο στη θέση του πρωθυπουργού.

Εν ολιγοις, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ανοίγει, και επισήμως πλέον, το γνωστό σενάριο της «νέας κυβέρνησης Παπαδήμου». Πρόθυμοι υπάρχουν πολλοί, υποψήφιος Παπαδήμος υπάρχει επίσης, και μένει να φανεί εντός του επόμενου διαστήματος εάν υπάρχει και… νέος Βενιζέλος και Μπαρόζο για να συμπρωταγωνιστήσει μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά στην επανάληψη του εθνικού έργου των Κανών.

Παρ’΄ότι, δε, η ιστορία είθισται να επαναλαμβάνεται ως φάρσα, το «προσκλητήριο» Σαμαρά συμπίπτει με ενδιαφέρουσες συμπτώσεις: Στις Βρυξέλλες, και πέριξ της έδρας της Κομισιόν όπου παίζεται η τελευταία (;) πράξη του ελληνικού δράματος, κινούνται υπερδραστήρια αυτό το 48ωρο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟκ Φώφη Γεννηματά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, αφού ενημέρωσε τον επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί ότι διαθέτει σχέδιο εξόδου από την κρίση «χωρίς φόρους, αλλά με περικοπές δαπανών», μετείχε χθες το βράδυ σε δείπνο στο οποίο παρίσταντο και τέσσερις πρωθυπουργοί ευρωπαϊκών κρατών – του Βελγίου, της Ολλανδίας, του Λουξεμβούργου και της Φινλανδίας.

Η Φώφη Γεννηματά έχει αλλεπάλληλα ραντεβού με τον Μάρτιν Σουλτς και τη λοιπή ηγεσία των ευρωσοσιαλιστών, ενώ στην επί βελγικού εδάφους σύναξη του «φιλοευρωπαϊκού μετώπου» προστίθεται σήμερα και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Αντιθέτως, απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες από την Τράπεζα της Ελλάδας, αναφέρουν ότι ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας παραμένει εν Αθήναις, σε απ΄ευθείας σύνδεση με τη Φραγκφούρτη και σε πλήρη εγρήγορση για τις κρίσιμες στιγμές που διανύει η χώρα…

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: