20.6.15

Χουντής: Συμφωνία-λύση, έξω από τις υφεσιακές λογικές...


«Δεν είναι στιγμή προβλέψεων, αλλά ώρα μάχης» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Χουντής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση». Και...
επισημαίνει ότι «η στάση της ελληνικής κυβέρνησης που επιμένει σε συμφωνία- λύση έξω από τις υφεσιακές λογικές, έρχεται σε σύγκρουση με τις απαιτήσεις των δανειστών για συνέχιση των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών, που στόχο έχουν την πολιτική απομόνωση και απαξίωση της νέας ελληνικής κυβέρνησης, με όπλο την οικονομική ασφυξία της χώρας».

Ο  Χουντής χαρακτηρίζει «εξωθεσμική» την αναβάθμιση του Eurogroup σε αποφασιστικό όργανο. «Εξωθεσμική» χαρακτηρίζει και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στον μηχανισμό δανεισμού σε χώρα- μέλος της ευρωζώνης μέσω της τρόικας και σημειώνει ότι «έγινε παράτυπα, εξυπηρετεί σκοπιμότητες, κρύβοντας τις ευθύνες των ευρωπαϊκών θεσμών».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ο κ. Χουντής αναφέρει ότι «δεν μπορεί να γίνει δεκτή συμφωνία με εκβιασμούς, σαν αυτές που έγιναν με τις μνημονιακές κυβερνήσεις». «Εργαζόμαστε», τονίζει «για μια συνολική λύση που να τελειώνει μια και καλή την εκκρεμότητα της ρευστότητας, του χρέους και παράλληλα να θέτει σε τροχιά την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας ... Η καλύτερη εξέλιξη για την Ελλάδα και την Ευρώπη είναι μια συμφωνία- λύση όπως την περιγράψαμε. Καθυστερήσεις και παρατάσεις, που θα εντείνουν την οικονομική ασφυξία, οδηγούν σε εκβιαστική λύση της τελευταίας στιγμής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: