7.6.15

«Πόλεμος χαρακωμάτων»...

Guardian: «Πόλεμος χαρακωμάτων» Αθήνας - δανειστώνΜ' ενα σκίτσο ο "Guardian" προσπαθεί να αποτυπώσει τον "πόλεμο χαρακωμάτων" στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της. 
«Το...
βράδυ της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλεσε παράλογη την προτεινόμενη συμφωνία. Νωρίτερα, το ΔΝΤ είχε συνταχθεί με τους συμμάχους του στις Βρυξέλλες εξαπολύοντας καταιγισμό επικρίσεων στην Αθήνα. Οι Έλληνες είχαν ήδη ''σημαντική ευελιξία'' για να βγουν από το χάος, είπε η Κριστίν Λαγκάρντ», αναφέρεται στο δημοσίευμα, που καλεί για «κατάπαυση του πυρός» και συμπληρώνει ότι αυτός ο πόλεμος θα μπορούσε να συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες ακόμη και να καταλήξει στην καταστροφή, την ελληνική χρεοκοπία. Ο Guardian, ωστόσο, ρίχνει τις ευθύνες στους δανειστές.

Και προσθέτει: «Στην Ουάσιγκτον, την έδρα του ΔΝΤ, και τα ευρωπαϊκά υπουργεία Οικονομικών, η στάση της Ελλάδας θεωρείται εκούσια παράλογη. Οι απαιτήσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ένα χαλαρό χρονοδιάγραμμα για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και πρωτογενή πλεονάσματα χαμηλότερα από εκείνα που απαιτούνταν από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ μόνο αστεία δεν θεωρούνται στο Βερολίνο, το Ελσίνκι και τη Ρίγα.

Οι δανειστές θέλουν να υιοθετηθεί ευελιξία στα εργασιακά, άμεσοι περιορισμοί στην πρόωρη συνταξιοδότηση και πρωτογενές πλεόνασμα αρκετά υψηλό ώστε να διευκολύνουν κάποια αποπληρωμή χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: