11.6.15

Ερντογάν: Σχηματίστε κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατό...

 Ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα τα πολιτικά κόμματα να σχηματίσουν το "ταχύτερο δυνατό" μία κυβέρνηση συνασπισμού, τέσσερις ημέρες μετά την...
υποχώρηση που σημείωσε το κόμμα του στις βουλευτικές εκλογές.

"Όλοι πρέπει να αφήσουν κατά μέρος τον εγωισμό τους και να εργαστούν για να σχηματιστεί το ταχύτερο δυνατό μία κυβέρνηση συνασπισμού", δήλωσε ο Ερντογάν στην Άγκυρα, στην πρώτη δημόσια ομιλία του από την ημέρα των εκλογών κατά τις οποίες το κόμμα του, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), έχασε την απόλυτη πλειοψηφία που διέθετε στο Κοινοβούλιο εδώ και δεκατρία χρόνια.

"Εκείνοι που θα στερήσουν την Τουρκία από μία κυβέρνηση θα πληρώσουν το τίμημα", προειδοποίησε.

- Νταβούτογλου: Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις εκδοχές

"Καλώ όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς να ενεργήσουν με ψυχραιμία και να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε η χώρα μας να διέλθει αυτή την περίοδο με τις λιγότερες δυνατές ζημιές", πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους στη διάρκεια μίας τελετής απονομής διπλωμάτων σε ξένους υποτρόφους στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Άγκυρας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η υποχώρηση του κυβερνώντος κόμματος αποτελεί προσωπική αποτυχία για τον Ερντογάν ο οποίος είχε ρίξει όλο το βάρος του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας προκειμένου να υπερασπιστεί την εγκαθίδρυση μιας ισχυρής προεδρίας.

Η αποτυχία του AKP να εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία για να αλλάξει το Σύνταγμα αποτέλεσε μία προειδοποίηση για το σχέδιό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: