2.6.15

«Σημασία έχει να παραμένεις άνθρωπος»...

H Τασία Χριστοδουλοπούλου
Δήλωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου στην «Εφ.Συν»...
«Με δεδομένες τις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας του κράτους, του κενού χρηματοδότησης από την Ευρώπη, των ευρωπαϊκών υποσχέσεων για έκτακτη χρηματοδότηση, που δεν έχει δεσμευτική ημερομηνία, και...
της καθημερινής εισόδου προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, αυτά που μπορούμε να κάνουμε είναι πάρα πολύ λίγα. Κάνουμε συνεχείς συσκέψεις προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με τις υπάρχουσες δυνατότητες, ώστε και τα νησιά να αποσυμφορηθούν και οι εισερχόμενοι να ζουν κάτω από στοιχειώδεις αξιοπρεπείς συνθήκες.

»Αν και δεν είναι της άμεσης αρμοδιότητάς μου οι υπηρεσίες της Αστυνομίας και του Λιμενικού, πιέζω και μεσολαβώ για την αύξηση προσωπικού στα νησιά, για τον τεχνολογικό εξοπλισμό τους και με άλλα μηχανήματα ώστε η ταυτοποίηση να προχωράει πιο γρήγορα και να μη μένουν οι άνθρωποι για μέρες στα νησιά προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Και στην κυριολεξία επαιτώ από όλους τους οργανισμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς, να στείλουν είδη με τα οποία θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε καλύτερη ποιότητα ζωής στους ανθρώπους.

»Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Δεν θα πολιτευτώ, δεν ήρθα να μείνω υπουργός για χρόνια, δεν θέλω να βγω βουλευτής. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βοηθήσω όπου μπορώ τους ανθρώπους να ζουν με στοιχειώδη αξιοπρέπεια.

»Αν δεν καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε συνέργειες, δεν θα μπορέσει να λυθεί το πρόβλημα. Ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας των μεγάλων μετακινήσεων. Οι πόλεμοι, οι εμφύλιες συρράξεις, η απίστευτη βία και η πείνα είναι που οδηγούν τους ανθρώπους να μετακινούνται μαζικά. Οσο αρνούμαστε να το αντιμετωπίσουμε και προσπαθούμε να το μεταφέρει ο ένας στην αυλή του άλλου, το ζήτημα δεν θα λύνεται, θα διχάζει, θα τροφοδοτεί τον φασισμό και τον ναζισμό και οι άνθρωποι θα μένουν στο έλεος του Θεού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: