18.6.15

«Ετοιμαζόμαστε καιρό για το μεγάλο Όχι»...


Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, αποκάλυψε πως η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται εδώ και καιρό για να πει το μεγάλο «Όχι» στους δανειστές, χωρίς...
πάντως να εξετάζει το ενδεχόμενο ενός Grexit.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πει Όχι στα αιτήματα των δανειστών, ενώ είναι πρόθυμη να υπομείνει δυσκολίες, αν αυτές μπορέσουν να φέρουν μια έντιμη συμφωνία στο τραπέζι.

«Ετοιμαζόμαστε εδώ και καιρό για το μεγάλο “όχι”. H κυβέρνηση δεν εξετάζει το Grexit και κανείς δεν μπορεί να την υποχρεώσει σε αυτό ούτε νομικά. Αν χρειάζεται για λίγο καιρό να βαδίσουμε δύσκολα για να φτάσουμε σε μια έντιμη συμφωνία, θα το κάνουμε. Η εντολή είναι να τερματίσουμε τη λιτότητα και η δραχμή δεν είναι μέσα στο πρόγραμμά μας ούτε στη στόχευσή μας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σχετικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη είπε ότι «συνδέεται με την επιδίωξη της κυβέρνησης για ένα αναπτυξιακό πακέτο στη συμφωνία. Τα δύο γεγονότα συνδέονται, δεν είναι εναλλακτικά. Δείχνουν ότι η επιμονή από την ελληνική πλευρά είναι να υπάρχει σαφέστατη πρόνοια για ένα πακέτο ανάπτυξης.

Υπό συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να γίνει και ένα επενδυτικό μπουμ, για αυτό και επιμένουμε ότι συμφωνία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κάποια ρύθμιση για το χρέος και ένα αναπτυξιακό πακέτο. Το καταλαβαίνουν αυτό. Φοβάμαι ότι δεν θέλουν να φανεί ότι ένα εναλλακτικό υπόδειγμα μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για μια νέα πολιτική που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη».

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: