2.6.15

"Στο τέλος θα πρέπει ο λογαριασμός να βγαίνει"...

«Στο τέλος θα πρέπει ο λογαριασμός να βγαίνει»Διαφωνεί το Βερολίνο με το διαχωρισμό της πολιτικής από την τεχνική διαπραγμάτευση...
Το παρασκήνιο από τη χτεσινή 5μερη Σύνοδο του Βερολίνου αποκάλυψε...
ανώτατος γερμανός αξιωματούχος, σύμφωνα με τον Alpha.

Όπως εξήγησε, έγινε μια συζήτηση μεταξύ των θεσμών επί ενός σχεδίου της Κομισιόν προκειμένου να υπάρχει μια κοινή θέση στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανώτατη γερμανική πηγή που δεν κατονομάστηκε από την ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, στο Βερολίνο δεν γίνεται αντιληπτό αυτό που ακούγεται πολλές φορές από Αθήνα για διαχωρισμό της πολιτικής από την τεχνική διαπραγμάτευση. Οι Γερμανοί θεωρούν ότι αυτά τα δύο είναι ένα, και πως οι πολιτικοί λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τεχνικούς υπολογισμούς. «Ό,τι και να γίνει θα πρέπει στο τέλος ο λογαριασμός να βγαίνει», διαμηνύουν.

Η ίδια πηγή δεν βλέπει να έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα μέχρι την Κυριακή, όποτε και πραγματοποιείται η Σύνοδος των G7 στη Βαυαρία, ενώ δεν αποκλείεται το ελληνικό ζήτημα να απασχολήσει κι αυτήν τη σύνοδο.

Τέλος, σύμφωνα με τον γερμανό ανώτατο αξιωματούχο η Μέρκελ εμπιστεύεται απόλυτα το Σόιμπλε, θεωρώντας πως είναι «όπλο» σε αυτήν την κρίση. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, «κάποιες χώρες, όπως η Κύπρος, θεωρούν ότι όσα πρότειναν να κάνουν οι θεσμοί είναι προς τη σωστή κατεύθυνση»...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: