13.6.15

Τα τελευταία τους χαρτιά παίζουν οι υποψήφιοι πρόεδροι...

pasok
Τον υπέρ πάντων αγώνα για την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων ψήφων, δίνουν οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν από το άνοιγμα της κάλπης.
Να καθησυχάσει όσους φοβούνται ότι...
στόχος της είναι η «αναπαλαίωση» του ΠΑΣΟΚ, επιχείρησε χθες η Φώφη Γεννηματά, σε μία προσπάθεια να επεκτείνει το κοινό της πέραν των στενών κομματικών ορίων. «Σε καμία περίπτωση δεν θέλω το ‘ρετρό’ ΠΑΣΟΚ», είπε, τονίζοντας την ανάγκη να δοθούν απαντήσεις στις ανάγκες των νέων ανθρώπων της κοινωνίας. «Χρειάζεται ανανέωση ιδεών, ανανέωση προτάσεων, ανανέωση προσώπων, αυτή είναι η επιθυμία μου και πρέπει να ξεκινήσει από τη Δευτέρα αυτή η προσπάθεια», είπε μιλώντας στον Real FM.

Η ίδια έκανε λόγο για ένα Κίνημα που πρέπει να ξεκινήσει από κάτω. «Πρέπει να συνομιλήσουμε με υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, με εργαζόμενους, με μικρομεσαίους, με επιχειρηματίες, με γυναίκες, με ανέργους. Απομακρυνθήκαμε από όλη αυτή τη βάση τα προηγούμενα χρόνια», είπε, παραδεχόμενη ότι γινόταν πολιτική προαπαιτούμενων αντί να παράγεται πολιτική. «Η αναγκαιότητα  σήμερα είναι η παραγωγή πολιτικής, παραγωγή στον τόπο και διάλογος με αυτούς που ξέρουν και έχουν τις απαντήσεις και τις λύσεις. Όχι κλεισμένοι στα γραφεία μας με επτά σοφούς και τεχνοκράτες μόνο. Πρέπει να ‘παντρέψουμε’ τη γνώση με τη γνώμη», είπε, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών της, αλλά και επιχειρώντας κάποια αυτοκριτική για την τακτική του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια.

Δύο «καθαρές δεσμεύσεις» θέλησε να δώσει σε όσους θα προσέλθουν αύριο στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος:

Πρώτον, «ΠΑΣΟΚ που θα ακούγεται», με δυνατό και καθαρό λόγο στη Βουλή, στην κοινωνία και τον λαό, που θα ασκεί σκληρή και αποτελεσματική αντιπολίτευση σε μία επικίνδυνη για τον τόπο κυβέρνηση, όπως λέει, και θα έχει διακριτό πολιτικό στίγμα από τη Δεξιά.

Δεύτερον, σύγχρονο κόμμα, με ανανέωση σε όλα τα επίπεδα. «Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πορεύεται μόνο με τις αναμνήσεις και τα σύμβολά του. Πρέπει να ανανεώσει το λόγο του, να εκσυγχρονίσει την πολιτική του παρουσία σε όλα τα επίπεδα, πάντα στην κατεύθυνση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Με αυτοδημιούργητα, δυναμικά στελέχη στην πρώτη γραμμή», λέει, χαρακτηρίζοντας την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, ως ευθύνη κυρίως της νέας γενιάς των στελεχών του, στους οποίους και θέλει να δώσει ευκαιρίες.

Οριστικό ‘διαζύγιο’ με το παρελθόν, φαίνεται να επιθυμεί να πάρει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που ξεκαθαρίζει ότι η γενιά του δεν έχει κατασπαταλήσει ούτε ένα ευρώ, για αυτό και δεν αναλαμβάνει τις αμαρτίες κανενός, σε θέματα διαφθοράς και κατασπατάλησης χρημάτων. Ο ίδιος μιλά για ένα ιδρυτικό συνέδριο της παράταξης που θα παίξει ρόλο τα επόμενα χρόνια, όπως πιστεύει, μιλώντας όχι για τις αναμνήσεις, αλλά για τα όνειρά της. Σε αυτή εντάσσει όλες τις δυνάμεις που πιστεύουν στο εγχείρημα με βάση την πολιτική και όχι τα πρόσωπα…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: