7.6.15

Κι αυτός μας τη δίνει στα νεύρα...

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς
Μια του τη δίνουμε στα νεύρα με τις εξαλλοσύνες μας, μια μας ζητάει να δεχθούμε χωρίς δεύτερη κουβέντα την πρόταση των εταίρων γιατί είναι φλουρί κωνσταντινάτο και καπάκι καλεί τον Τσίπρα να σκεφτεί, εκτός από τους ψηφοφόρους του, την... Ελλάδα και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κάνει για λογαριασμό των ευρωπαϊκών ελίτ τη βρόμικη δουλειά στο προσκήνιο, προτρέποντας την κυβέρνηση να αφήσει τους εξτρεμισμούς και να' ρθει στα συγκαλά της.

Κινείται όμως δραστήρια και στο παρασκήνιο. Κι εδώ η δουλειά που έχει αναλάβει είναι περισσότερο βρόμικη, αφού στο οπλοστάσιό του υπάρχει και η εκδοχή της εκτροπής.

Από την αρχή ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης δεν έκρυψε τη δυσφορία του για την επιλογή του ελληνικού λαού να εκλέξει ένα κόμμα που του θυμίζει μπολσεβίκους και εξέφρασε την οργή του επειδή το κόμμα αυτό συνεργάζεται με τους εθνικιστές των ΑΝ.ΕΛΛ.

Ανοίγει παρένθεση: Μην ψάχνετε να βρείτε κάποια δήλωσή του κατά της συμμετοχής των ακροδεξιών στην κυβέρνηση της Φινλανδίας γιατί δεν υπάρχει. Κλείνει η παρένθεση.

Ο κ. Σουλτς λοιπόν εργάζεται πυρετωδώς ώστε να σπάσει η συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ και να φύγουν από την κυβέρνηση οι ΑΝ.ΕΛΛ. Για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος πρέπει ο Τσίπρας να δεχθεί τη συμφωνία (αυτή που ούτε οι Σαμαράς, Βενιζέλος μπορούσαν να αντέξουν), να τη φέρει στη Βουλή, να εγκριθεί με τη βοήθεια άλλων κομμάτων, χωρίς όμως τη στήριξη των ΑΝ.ΕΛΛ και της Αριστερής Πλατφόρμας.

Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για τη διαμόρφωση νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας από την παρούσα Βουλή και η Ελλάδα επιτέλους θα απαλλαγεί από τους εθνικιστές και το νεοσταλινικό μόρφωμα.

Οι καγκελαρίες της Ευρώπης θα τρίβουν τα χέρια τους και θα ασχοληθούν απερίσπαστες πια με την εξολόθρευση και των άλλων δυνάμεων που έχουν μπει στον πειρασμό να αμφισβητήσουν εμπράκτως τη νεοφιλελεύθερη συνταγή της λιτότητας σε διάφορες χώρες.

Για να ευδοκιμήσει όμως αυτό το απεχθές σενάριο πρέπει να συναινέσει ο Τσίπρας. Μέχρι τώρα πάντως δεν βλέπω να έχει τάσεις αυτοκτονίας.

 Τάσος Παππάς

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: