22.6.15

Η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να μετακινηθεί από τις θέσεις της...



...αν θέλει συμφωνία.

Yπάρχει χρόνος για συμφωνία και αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

-Έκκληση Γκάμπριελ στη Μέρκελ...
Να δείξει πως είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να μετακινηθεί από τις θέσεις της, καλεί την Ελλάδα, η Γερμανίδα καγκελάριος, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με τους Θεσμούς.
Σε...
δηλώσεις της λίγες μόνο ώρες πριν από την έναρξη της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα η  Μέρκελ τόνισε ότι μόνο όταν οι Θεσμοί δώσουν σύσταση, τότε θα μπορούν να ληφθούν αποφάσεις από τους υπουργούς  Οικονομικών της Ευρωζώνης και τους ηγέτες της ΕΕ.

Για αυτό και, όπως εξήγησε, αν οι Θεσμοί δεν εγκρίνουν τη συμφωνία, η σημερινή Σύνοδος Κορυφής θα είναι απλά ένα πεδίο συζητήσεων και δεν θα ληφθούν αποφάσεις.


Σύμφωνα με την κυρία Μέρκελ, «πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι οι Έλληνες είναι έτοιμοι να κινηθούν, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία», ωστόσο, τόνισε πως υπάρχει χρόνος για συμφωνία και αργότερα μέσα στην εβδομάδα.


Έκκληση Γκάμπριελ στη Μέρκελ 

Έκκληση προς τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ «να προστατεύσει τους αδύναμους» στη Γερμανία και την Ελλάδα απευθύνει ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με δήλωσή του στην «Bild»

«Όλοι μας θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι», δηλώνει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και εκφράζει την πεποίθηση ότι η Μέρκελ «δεν θα υπογράψει τίποτα με το οποίο οι δισεκατομμυριούχοι της Ελλάδας να συνεχίσουν να φοροδιαφεύγουν και οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στην Γερμανία θα πρέπει να πληρώσουν ακόμη περισσότερο».


Η Άνγκελα Μέρκελ, τονίζει ο Γκάμπριελ, «έχει την πλήρη στήριξη του SPD» προκειμένου να βρει συμβιβασμούς αλλά και να προστατεύσει τους αδύναμους στη Γερμανία και στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: