23.6.15

Η συμφωνία θα περάσει στη Βουλή...


...λέει ο Σκουρλέτης...
«Έχουμε μια συμφωνία που από ό,τι φαίνεται μπορεί να γίνει πραγματικότητα, η οποία επιδιώκει μία δίκαιη κοινωνικά κατανομή βαρών, ώστε να γίνει δυνατός ένας αναπροσανατολισμός της χώρας σε μια άλλη κατεύθυνση μακριά από τη λιτότητα και...
τα μνημόνια», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης, προσερχόμενος στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας. Και πρόσθεσε:

«Αν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, που μένει να επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες, θα είναι κάτι καλό για την πατρίδα και τον λαό μας».

«Μετά από μια επίμονη με συνέπεια και όρους αξιοπρέπειας, πεντάμηνη, πραγματική διαπραγμάτευση κατορθώνουμε να διαμορφώσουμε μία συμφωνία που μας οδηγεί σε μία άλλη κατεύθυνση», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

«Αυτή η συμφωνία έχει όλα τα χαρακτηριστικά που την κάνουν πολιτικά υπερασπισιμη, νομίζω ότι θα περάσει στη Βουλή, είπε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. Μένει να δούμε ολοκληρωμένη τη συμφωνία», συμπλήρωσε ο υπουργός.

«Φαίνεται ότι επανέρχεται το καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα και θα οδηγήσει και σε αυξήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης, συνέστησε ωστόσο υπομονή.

 Ο κ. Σκουρλέτης πάντως δεν θέλησε να απαντήσει για την απόσταση που έχει η συμφωνία από τις εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: