18.6.15

Ρέκλινγκ: Αν δεν πληρωθεί το ΔΝΤ, θα πάρουμε τα λεφτά μας πίσω...

Προειδοποίηση προς την Ελλάδα έστειλε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), λέγοντας ότι αν η Ελλάδα δεν πληρώσει το ΔΝΤ, θα μιλάμε επίσημα για χρεωκοπία και...
πως θα ενεργοποιηθούν οι ρήτρες που υπάρχουν στο δανεισμό του μηχανισμού. Αυτό σημαίνει ότι ο ESM μπορεί να ζητήσει πίσω τα χρήματα που έχει δανείσει στην Ελλάδα.


Όπως εξήγησε ο δανεισμός του ESM είναι συνδεδεμένος με εκείνον του ΔΝΤ και πρόσθεσε ότι εάν η Ελλάδα δεν πληρώσει τη δόση της προς το Ταμείο, τότε αυτό θα αποτελέσει πιστωτικό γεγονός και ο μηχανισμός μπορεί να ζητήσει την επιστροφή συνολικά 140 δισ. ευρώ.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ προχώρησε σε αυτή τη δήλωση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Γ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος αναφερόμενος στην πρόταση της ελληνικής πλευράς για εξαγορά ελληνικού χρέους που βρίσκεται στην ΕΚΤ από τον ESM ώστε να μετατεθεί χρονικά, είπε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η παρούσα η αξιολόγηση και στη συνέχεια να υπάρξει νέο πρόγραμμα που θα μπορούσε να περιλαμβάνει κάτι τέτοιο, χωρίς όμως να δεσμευτεί την νομική υπόσταση ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: