22.6.15

«Η πράξη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είναι ξεκάθαρη»...

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΙΚΗ
«Μάχη» για την παράσταση της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής...
Το θέμα της παράστασης πολιτικής αγωγής στην δίκη της Χρυσής Αυγής βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων το οποίο συνεδριάζει στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Οι ...
πληρεξούσιοι δικηγόροι των θυμάτων πήραν το λόγο, για να απαντήσουν στην σχετική εισαγγελική πρόταση.

«Εάν δεν υπήρχε εγκληματική οργάνωση, δεν θα υπήρχε και η δολοφονία Φύσσα. Ενεργούσαν δεχόμενοι εντολές, τις οποίες εκτελούσαν», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα, εξηγώντας ότι «η βούληση των μελών υποτάσσεται στη βούληση της εγκληματικής οργάνωσης. Ο Γ. Ρουπακιάς δεν έδρασε μόνος του, αλλά με συντονισμένη δράση των μελών της οργάνωσης. Είναι γεγονός ότι έλαβαν εντολή - εκ των στοιχείων - , υπήρξε συνδρομή και συντονισμός για να τελεστεί το έγκλημα. Όταν τα μέλη βοηθούν το Γ. Ρουπακιά στο έγκλημα, έχουν αποδεχθεί αυτές τις πράξεις, είναι ενταγμένα και έχουν το δόλο να τελέσουν αδικήματα, ενώ δεν κάνουν τίποτα να αποτρέψουν τις κινήσεις αυτές».

Υποστήριξαν ότι συντάσσονται με την εισαγγελική εισήγηση υπογραμμίζοντας όμως ότι θα πρέπει να παρίστανται και κατά των κατηγορουμένων για διεύθυνση στην εγκληματική οργάνωση.

Η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, έχει προτείνει στο δικαστήριο να γίνει δεκτή η παράσταση πολιτικής αγωγής μόνο για συγκεκριμένους κατηγορούμενους, ζητώντας ουσιαστικά να μην περιλαμβάνονται σε αυτούς όσοι διώκονται μόνο για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παππάς, δηλαδή τα μέλη της φερόμενης ως ηγετικής ομάδας της οργάνωσης, δεν θα έχουν απέναντί τους πολιτική αγωγή, καθώς δεν κατηγορούνται για αδικήματα όπως αυτό της «ανθρωποκτονίας ή απόπειρας ανθρωποκτονίας». Αντίθετα, άλλοι κατηγορούμενοι - όπως ο Γ. Ρουπακιάς- που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία ή απόπειρα ανθρωποκτονίας ή συνέργεια, θα έχουν βρεθούν αντιμέτωποι με την πολιτική αγωγή και για την πράξη της εγκληματικής οργάνωσης.

«Η πράξη της δολοφονίας είναι ξεκάθαρη»

«Η διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και ο αποκλεισμός της βούλησης των μελών της οργάνωσης είναι ο αιτιώδης σύνδεσμος με τη δολοφονία του Παύλου», υποστήριξε ο εκ των συνηγόρων Ανδρ. Τζέλης και αναρωτήθηκε: «Εμείς ως πολιτική αγωγή θα μπορέσουμε να ρωτήσουμε ποιό ήταν το περιεχόμενο κάποιων τηλεφώνων για να δούμε την ύπαρξη της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης; Αν όχι, θα προκύψουν αρκετά παράδοξα».

Είχε προηγηθεί η αγόρευση του Γ. Μαραγκού, ο οποίος μίλησε για «ξεκάθαρη» υπόθεση. «Μετά από περίπου δύο χρόνια έχουμε μπροστά μας το δράστη της ανθρωποκτονίας, αλλά στο χρονικό διάστημα αναδείχθηκαν πολλές δράσεις της οργάνωσης. Για την πολιτική αγωγή η πράξη της δολοφονίας είναι ξεκάθαρη», είπε.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως η πολιτική αγωγή ενδιαφέρεται για τη «συμπεριφορά του παρόντος κατηγορούμενου που δεν έδωσε ποτέ εξηγήσεις για την πράξη, ποιός και αν τον έβαλε κανείς να το κάνει». Ο δικηγόρος κατέληξε, λέγοντας: «Υπάρχει εγκληματική οργάνωση και η διεύθυνση αυτής. Χωρίς την εξέταση του αποδεικτικού υλικού εκ προοιμίου δεν μπορείτε να κρίνετε και να αποβάλλετε την πολιτική αγωγή».
newsbeast,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: