17.6.15

Οι δανειστές έχουν ονειρώξεις…

Αρνητικός στη μείωση στρατιωτικών δαπανών ο Καμμένος...

Δεν υπήρξε συζήτηση για μείωση στρατιωτικών δαπανών, σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση από το Παρίσι όπου βρίσκεται, επεσήμανε πως...
«εμείς δεν πρόκειται να βάλουμε την ασφάλεια της χώρας σε διαπραγμάτευση με οποιεσδήποτε "ονειρώξεις" έχει ο κάθε δανειστής»

Επανέλαβε δε, ότι «το κόστος που πλήρωσε ο ελληνικός λαός για στρατιωτικές προμήθειες είναι δυσανάλογο του πραγματικού κόστους. Πληρώθηκαν δισεκατομμύρια προς τη Γερμανία, προς τη Γαλλία και προς άλλες χώρες και μεγάλος μέρος αυτών τον χρημάτων ήταν μίζες».

«Αν οι δανειστές θέλουν εξοικονόμηση χρημάτων από την Άμυνα, δεν έχουν παρά αύριο το πρωί να παραδώσουν τον κ. Χριστοφοράκο στις ελληνικές Αρχές, να μας πουν για τη Rheinmetall, αφού καταδίκασαν την ίδια την εταιρεία τους για 62 εκατομμύρια ευρώ μίζα που έδωσε στην Ελλάδα, σε ποιους τα έδωσε. Να επιστρέψουν το μεγαλύτερο μέρος από τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ που πλήρωσε η Ελλάδα στη Rheinmetall, το ίδιο να κάνουν με την HDW, το ίδιο να κάνουν και με τις εταιρείες εκείνες, οι οποίες με συνεργούς Έλληνες πολιτικούς, πλούτισαν εις βάρος του ελληνικού λαού. Όχι μόνο 200, 400 εκατομμύρια θα τους δώσουμε αν θέλουν από αυτά τα χρήματα, από τα κλεμμένα που οι ίδιοι έχουν πάρει. Αλλά δεν θα έπρεπε να σκεφτούν ούτε κατά διάνοια, ότι θα μειωθεί έστω και κατά ένα ευρώ ο προϋπολογισμός των Ενόπλων Δυνάμεων», είπε και συνέχισε:

Έχει μειωθεί 58% ο προϋπολογισμός των Ενόπλων Δυνάμεων υπενθύμισε. Έχουν εξαθλιωθεί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι εν ενεργεία και οι εν αποστρατεία. Θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες που έγιναν εις βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: