19.6.15

Στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας...

ΜΕΡΚΕΛ ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΛΑΝΤ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ... η τελευταία πράξη του 'δράματος'...
Σε ανώτατο επίπεδο ηγετών παραπέμπεται για μία ακόμη φορά η λήψη πρωτοβουλιών για την επίτευξη μίας συμφωνίας για την Ελλάδα, με το...
Eurogroup της Πέμπτης να πετά εκ νέου το μπαλάκι στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής τη Δευτέρα.

Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας, η οποία θα λάβει χώρα μόλις τρεις ημέρες πριν την προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, επιβεβαιώνει τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ευρωπαϊκή ηγεσία, αναζητώντας μία λύση άμεσα χωρίς να χάνεται ούτε λεπτό. Ενδεικτικό είναι ότι την Πέμπτη ευρωπαίοι αξιωματούχοι τόνιζαν ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει όσο ποτέ, καθώς η όποια συμφωνία θα πρέπει εκτός από την επικύρωση από ένα έκτακτο Eurogroup να περάσει πρώτα και από τη «βάσανο» της κοινοβουλευτικής έγκρισης στα κράτη της νομισματικής ένωσης, γεγονός που καθιστά τη Σύνοδο Κορυφής κυριολεκτικά την τελευταία ευκαιρία για την επίτευξη μίας συμφωνίας.

Την είδηση για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ανακοίνωσε μέσω Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ μετά το Eurogroup της Πέμπτης στο οποίο δεν υπήρξε καμία συμφωνία για την Ελλάδα και ενώ η κλεψύδρα για τη χώρα αδειάζει επικίνδυνα, με μόλις 12 μέρες να απομένουν μέχρι τη λήξη της παράτασης που εξασφάλισε η κυβέρνηση στις 20 Φεβρουαρίου.

«Μετά την έκβαση της συνεδρίασης του Eurogroup σήμερα, αποφάσισα τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 19.00. Είναι καιρός να συζητηθεί επειγόντως το ζήτημα της Ελλάδας στο υψηλότερο επίπεδο», σημείωσε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Ντόναλντ Τουσκ.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: